Uskoro će znati i svoj status Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Splićani sada idu na pauzu, ali biće itekako uzbudljivo ljeto

Ivanković je najbolje opisao Hajdukov problem koji je 'prelomio' sezonu

Hajduk je sezonu okončao jučer ubjedljivo pobjedu u Zagrebu.

Ne protiv Dinama, već Lokomotive, a bilo je 5:2.

Splićani su tako obradovali svoje navijače, ali je velikom pitanje da li su bili bar malo sretni. Hajduk je bio u borbi za dva trofeja, a na kraju je ostao 'praznih džepova'.

Završio je kao trećeplasirani, a dupla kruna ide kod ljutog rivala Dinama.

Jure Ivanković je ekipu preuzeo u završnici sezone. Ivanković će ostati u stručnom štabu kada uskoro bude imenovan novi trener, a postoji mogućnost da možda dobije vođenje juniorske selekcije.

Na kraju je na najbolji način opisao bolnu sezonu Hajduka.

"Prerano smo upali u euforiju. Svi mi u klubu skupa sa navijačima. Mislim da nas je to koštalo", zaključio je Ivanković, nekadašnji trener Širokog Brijega.

Na pitanje kako gleda sezonu, kazao je.

"Imali smo uspona i padova. U drugom dijelu desio se rezultatski krah. Stabilizirali smo se u završnici, dali priliku i mladim igračima te dostojanstveno priveli sezonu kraju".

Špekuliše se da će Hajduk uskoro dobiti novog sportskog direktora, a to će biti Nikola Kalinić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kalinić je ove sezone nosio dres Hajduka, no sada će završiti karijeru i sjesti na 'vruću stolicu'. Očekuje ga mnogo posla, težak izazov.

Mnoga pojačanja nisu opravdala očekivanja i biće zanimljiv prelazni rok na Poljudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.