Andy Bara donosi milione Hajduku: Ugledni menadžer preuzeo najvećeg dijamanta iz Splita
Andy Bara vodi mladog Pukštasa iz Splita (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Pukštas u rukama poznatog menadžera

Andy Bara donosi milione Hajduku: Ugledni menadžer preuzeo najvećeg dijamanta iz Splita

Midhat Šljivak

Ugledni menadžer Andy Bara od petka ima novog klijenta. On će u budućnosti voditi karijeru najvećeg dijamanta splitskog Hajduka Rokasa Pukštasa.

Mladi Amerikanac Rokas Pukštas iza sebe ima još jednu jako dobru sezonu u dresu Hajduka. Ovaj 19-godišnji veznjak pružao je zaista odlične partije i privukao je ogroman interes drugih klubova.

Već u ljetnom prijelaznom roku Pukštas bi mogao napustiti HNL. Hajduk ima ponude za talentovanog fudbalera, a kako bi osigurao siguran transfer u inozemstvo, ovaj 19-godišnjak je odlučio promijeniti menadžera.

Pukštasa od jučer zastupa poznati hrvatski menadžer Andy Bara. Čovjek je to koji iza sebe ima brojne transfere i koji se brine o karijerama poznatih fudbalskih zvijezda kao što su Dani Olmo, Alvaro Morata, Lovro Majer...

Sada je u njegovim rukama i talentovani američki fudbaler. Po mišljenju mnogih, to je znak da bi Hajduk ovog ljeta mogao napraviti rekordan transfer.

Cijena mladog fudbalera na tržištu je šest miliona eura. Međutim, kako je interes za njegovim uslugama ogroman, te da se radi o momku koji će tek napuniti 20 godina, splitski klub će tražiti mnogo više novca.

Oglasi

Cilj je prodajom Amerikanca postaviti novi klupski transfer rekord. Njega trenutno drži Luka Vušković koji je otišao u Tottenham za cifru od 12 miliona eura.

Pukštas je definitivno pravi dijamant u izlogu splitskog kluba. Tim s Poljuda to dobro zna i sigurno je da neće posustati u svojim zahtjevima prema zainteresovanim klubovima i vidjet ćemo koliku će cijenu odrediti za usluge ovog mladog fudbalera.

Rokas Pukštas je član splitskog kluba postao 2020. godine. Prethodno je igrao fudbal u Kansasu, te za akademiju Barcelone u Sjedinjenim Američkim Državama.

U prvim tim Hajduka upao je 2022. godine. Nastupio je u 58 utakmica i ima učinak od 11 golova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ovaj fudbaler je omladinski reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, a ima i pasoš Litvanije s obzirom na to da su mu roditelji atletičari iz ove zemlje Mindaugas Pukštas i Zivile Pukstiene.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi