Nekom radost, nekom tuga: Izgleda da je riješena sudbina Marka Livaje
Foto: Pixsell

Informacije iz Grčke

Nekom radost, nekom tuga: Izgleda da je riješena sudbina Marka Livaje

Admin Čaušević

Posljednjih dana se piše o mogućem odlasku Marka Livaje iz Hajduka. U zraku je priča o ponudama iz Grčke, a navodno je zvanično na vrata Splićana pokucao PAOK. Ipak, izgleda da je istina nešto drugačija.

Tragom informacija da bi Livaja mogao napraviti transfer u PAOK, SportSport je kontaktirao grčke novinare koji su odlično upoznati u dešavanja sa klubom iz Soluna te informacija o ponudi nema.

Prema izvorima iz Grčke situacija je takva da PAOK nije poslao ponudu za Livaju te da u planu uopšte nema dovođenje napadača koji je ostavio trag u tamošnjem fudbalu igrajući za AEK s kojim je stigao do titule.

Dakle, kako sada stvari stoje Livaja neće nigdje. Brojne navijače Hajduka će ta vijest svakako obradovati, dok će biti i onih koji će se na neki način razočarati, posebno kritičari.

Špekulacije o mogućem odlasku su posljedica kritika s kojim se suočio u posljednje vrijeme vođa splitskih Bijelih posebno zbog sporog oporavka od povrede koju je zadobio u martu.

Snimljen je Livaja zatim kako igra padel dok su njegovi saigrači igrali utakmicu protiv Istre na gostovanju i to je na neki način bila kap koja je prelila čašu te su brojni navijači izgubili živce.

Oglasi

Na indirektan način je Livaju kritikovao i dosadašnji vršilac dužnosti trenera Jure Ivanković koji je iskusnog golgeteru poručio da je sve morao odraditi mudrije.

"Igrači su profesionalci, imaju svoje obaveze i kada su povrijeđeni. Nekada mogu igrati padel ili otići na Hvar, ali moraju to malo pametnije odraditi. Svjesni su pogreške i to više neće ponoviti", rekao je Ivanković.

Propustila je "desetka" Splićana završnicu prvenstva, tačnije osam ligaških utakmica. Da povreda nije bezazlena govorio je i sam Ivanković kazavši sredinom maja da Livaja nije u stanju odraditi trening do kraja.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, Livaja ima poprilično čvrst ugovor s Hajdukom. Vezan je za Splićane do 2027. godine i bez obzira na kritike do sada niti jednom nije nagovijestio odlazak iz Splita.

Kako neće igrati na Evropskom prvenstvu sa Hrvatskom od koje se oprostio, Livaja će imati sasvim dovoljno vremena da zalijeći povredu te start nove sezone dočeka potpuno spreman.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi