Hajduk petardom u Zagrebu završio još jednu sezonu bez trofeja
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Pobjeda za prestiž

Hajduk petardom u Zagrebu završio još jednu sezonu bez trofeja

Eldar Ganibegović

U 36. kolu HNL, ujedno i posljednjem, Hajduk je kao gost slavio protiv Lokomotive iz Zagreba. Rezultat je bio 5:2.

Hajduk je do vodstva stigao u 18. minuti. Nakon kombinacije s Emirom Sahitijem na lijevoj strani, udarac prema golu Lokomotive uputio je Aleksandar Trajkovski.

Lopta je na putu prema golu dirala stopera Jona Mersinaja, promijenila smjer te prevarila Zvonimira Šubarića za vodstvo Hajduka.

Dvadeset minuta kasnije novi gol u mreži domaćih. Kratko izveden slobodnjak s lijeve strane, Trajkovski šutira, opet lopta dira Mersinaja, mijenja smjer i završava u mreži.

Samo dvije minute igre u drugom poluvremenu i novi gol Hajduka. Sahiti sjajno prolazi po lijevoj strani i pogađa za 3:0.

Dvije minute kasnije i četvrti gol u mreži Lokosa. Duga lopta, prijem Brekala i sjajan lob za nedostižnu prednost.

Oglasi

Mateo Jurić-Petrašilo u 51. minuti vraća jednu loptu golmanu Borni Buljanu, on loše reaguje i to je bilo 1:4 na semaforu.

Lokomotiva do druggo pogotka dolazi u 66. minuti. Sjajno je iz slobodnog udarca s nekih 25 metara pogodio Duje Čop.

Ludnica u Kranjčevićevoj nastavljena je u 72. minuti. Slobodan udarac, Uremović prebacuje do Trajkovskog koji kompletira hat-trick.

Hajduk će tako sezonu, još jednu bez trofeja, završiti na 3. mjestu sa 68 bodova. Lokomotiva je peta sa 17 manje.

Do kraja sezone ostale su još dvije utakmice. Rijeka sutra od 15 sati dočekuje Slaven Belupo, dok će od 17:30 na Maksimiru prvak Dinamo ugostiti ekipu Rudeša koja će se sljedeće sezone takmičiti u drugom rangu.

HNL, 36. kolo:

Lokomotiva - Hajduk 2:5

Potražite više informacija na temu HNL:

NK Lokomotiva: Šubarić - Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac - Mudražija, Marić, Smakaj - Šotiček, Goričan, Čop

HNK Hajduk: Buljan - Sigur, Uremović, Jurić-Petrašilo, Hrgović - Jurak, Krovinović, Pukštas - Sahiti, Brekalo, Trajkovski

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi