Čestitka za goste

Barbarez na tribinama sa kojih se ori "Lopovi, lopovi", a sve zbog poteza Željezničara

Edmir Škorić

U 17 sati na Grbavici je počeo meč posljednjeg kola Premijer lige između Željezničara i Borca, koji je već osigurao titulu.

Borac je u prošlom kolu savladao Igman sa 4:3 i tako došao do treće titule, pa je na Grbavicu tim Vinka Marinovića stigao rasterećeno.

Bez pritiska je u zadnje kolo ušao željezničar, nakon što je prije nekoliko kola riješio pitanje ostanka u elitnom rangu bh. fudbala, tako da će ova utakmica biti onako "za dušu", prilika da se odigra napadački i da svi uživaju u igri.

A brojni navijači Željezničara nisu bili zadovoljni kada je njihov klub priredio cvijeće i čestitku za novog prvaka. "Lopovi, lopovi", orilo se s tribina.

Podsjećamo da je pobjedu Borca nad Igmanom obilježila sudijska lakrdija Aleksandra Njegomirovića koji je svojim odlukama oštetio goste iz Konjiica, a itekako pomogao domaćinu. Gol Kvržića postigntu je iz ofsajda, a sviran je i nepostojeći penal za Banjalučane.

Cvijeće za kapitena Borca

Na utakmici je i selektor BiH Sergej Barbarez, koji se našao u društvu Saše Papca. Mostarci prate duel Želje i Borca.  Tu si i Emir Spahić te Zlatan Bajramović.

Podsjetimo da je Barbabarez nedavno objavio spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Engleske i Italije. Pozvao je tada i sjajnog mladog napadača Borca Davida Vukovića, no onda se on odlučio ipak ne igrati za nacionalni tim svoje zemlje uz navode da su on i njegova porodica dobili prijetnje.

Selektor na tribinama Grbavice

Željezničar je poveo protiv Borca sa 1:0, a strijelac je bio Boljević na asistenciju Hiroša iz praktično prve šanse na duelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 17 sati igraju se i mečevi Posušje - Zvijezda, kao i Široki - Sarajevo, a u toku je drugo poluvrijeme meča Igman - Zrinjski. Već je završen duel Posušja i GOŠK-a i Sloge (1:1), a dan ranije Velež je sa 5:1 slavio protiv Tuzla City na Tušnju. 

Borac ide u prvo pretkolo Lige prvaka, a u Konferencijsku ligu će Zrinjski, Sarajevo i Velež, dok su iz lige ispali Tuzla City i Zvijezda 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.