Tarik Isić i Luka Juričić s Pyunikom osvojil titulu i pomogli Veležu, a za Borac su to loše vijesti
FOTO: EPA

Završena sezona u Armeniji

Tarik Isić i Luka Juričić s Pyunikom osvojil titulu i pomogli Veležu, a za Borac su to loše vijesti

Haris Zilić

Završena je fudbalska sezona u Armeniji koja je bila bitna i za bh. klubove radi žrijeba evropskih takmičenja za sezonu 2024/2025. Za Borac stižu loše, a za Velež dobre vijesti.

Ekipa Pyunika došla je do nove titule prvaka Armenije, tako će igrati u prvom pretkolu Lige prvaka.

Ovo znači da će Pyunik imati status nositelja u prvom pretkolu i već sada je Borac ispod crte, pa Banjalučani ostaju bez statusa nositelja u prvom pretkolu. 

Pyunik se za titulu borio sa Noahom koji je završio na drugom mjestu i idu u prvo prekolo Konferencijske lige, a ovo su dobre vijesti za Velež. Borcu je odgovaralo da Noah bude prvak Armenije.

Noah ima manji koeficijent od Veleža, tako da Mostarci ostaju iznad crte, ali čekaju da se poklopi još jedan rezultat.

U redovima Pyunika ove sezone je igrao i jedan bivši fudbaler Veleža, riječ je o Tariku Isiću, a zajedno sa novim saigračima pomogao je bivšem klubu. Dres Pyunika nosio je i Luka Juričić, bivši fudbaler Željezničara. U titulu je ugradio dva pogotka i tri asistencije.

Oglasi

Pyunik je titulu ovjerio današnjim gostujućim trijumfom protiv Shiraka rezultatom 1:0, dok je Noah savladao West Armeniu sa 2:1. Na kraju sezone, Pyunik je imao 82 boda, a Noah 80 osvojenih bodova, dok će u Evropu još Ararat-Armenia i Urartu.

Tri države bitne za Rođene

Što se tiče Veleža, spomenuli smo još tri rezultata koja čekaju, a jedan se treba poklopiti.

Dakle, do kraja maja Velež prati dešavanja u Albaniji, Crnoj Gori i San Marinu. La Fiorita ne smije osvojiti Kup San Marina, Budućnost ne smije otići u Evropu i Egnatija ne smije biti prvak Albanije, jedan rezultat je dovoljan Mostarcima da budu nositelji u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Najrealnija opcija je da Partizani bude prvak Albanije i Egnatiju pošalje u pretkolo Konferencijske lige.

Kompletna lista učesnika evropskih pretkola za narednu sezonu, kao i statusa nositelja znat će se zvanično krajem mjeseca maja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713216028
Nek nam je nekako diprinjeo nakon one igre na grbavici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi