Sa današnjih pet utakmica završava još jedna nogometna sezona
Željezničar na Grbavici dočekuje Borac

Sve je već ranije riješeno kada je u pitanju borba za prvaka, ali i za opstanak

Sa današnjih pet utakmica završava još jedna nogometna sezona

Danas će biti spuštena zavjesa na još jednu nogometnu sezonu u elitnom rangu bh. nogometa.

Preostalih pet utakmica igra se od 15, odnosno 17 sati, a sve je riješeno još u prošlom kolu, pa će mnogi nogometaši i treneri danas 'teška srca' na terene.

U petak su igrali Tuzla City i Velež, a Rođeni su slavili čak 5:1.

Od 15 sati danas igraju GOŠK i Sloga Doboj. GOŠK je već osigurao opstanak, dok je Sloga bila u borbi za Evropu, ali za nešto više na kraju nije imala snage.

Posušje dočekuje Zvijezdu 09 pred svojim navijačima. Gosti su već siguran putnik za niži rang, dok će domaći sa svojim navijačima proslaviti historijski uspjeh - peto mjesto.

Zanimljiv duel odigrat će u Čitluku Široki Brijeg i Sarajevo, dok od 16 sati u Konjicu igraju Igman i Zrinjski.

Oglasi

Zrinjski neće do titule prvaka ove sezone, no osvojili se jedan trofej. Radi se o trofeju Kupa koji su podigli prije par dana u Banjoj Luci.

Na Grbavici navijači Željezničara najavljuju spektakl protiv novog prvaka Borca iz Banja Luke.

Željezničar želi biti 'broj jedan' kada je posjeta u pitanju, a trenutno su Plavi na drugom mjestu, dok je lider FK Sarajevo.

Ukoliko navijači Željezničara ispune stadion i na Grbavici bude 10.000 ili više navijača, Željezničar će biti klub sa najboljom posjetom ove sezone.

Već je poznato da je prvi strijelac lige Nemanja Bilbija, a da u niži rang idu Zvijezda 09 i FK Tuzla City. Borac je prvak, Zrinjski drugoplasirani, dok će u Evropu i Velež, te FK Sarajevo.

Oglasi

Raspored današnjih utakmica 33. kola Wwin lige:

NK GOŠK - FK Sloga Doboj

FK Igman - HŠK Zrinjski

HŠK Posušje - FK Zvijezda 09

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

FK Željezničar - FK Borac

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Najgora sezona ikada!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi