Navijači Borca na Grbavici

Navijačke čarke

Navijači Borca odgovorili navijačima Željezničara: "Teška vremena, Željo moj"

Adnan Beganović

Završena je još jedna fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini. Nećemo je pamtimti po dobrom, mnogo je bilo prigovora na suđenje i to opravdanih, a nekako se čini i da odavno nije bilo više navijačkih ispada, ne samo na stadionima nego i oko njih.

Na Grbavici su posljednji susret u sezoni odigrali Željezničar i novi prvak Bosne i Hercegovine, Borac iz Banja Luke. Slavio je Željezničar sa rezultatom 2:1, te se tako probio na šesto mjesto tabele, a do prije par kola je bio u grčevitoj borbi za ostanak.

Utakmica je imala i svoju uvertiru, odnosno navijači Željezničara su preko svoje službene stranice kao i uvijek do sada pozvali sve zaljubljenike u plavu boju da dođu na Grbavicu, no u isto vrijeme su i žestoko prozvali Borac.

"U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne možeti nazvati krađom, već pljačkom.

To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu", između ostalog su naveli navijači Željezničara, popularni Manijaci.

Bilo je za očekivati da će navijači Borca brzo odgovoriti, a to se desilo upravo na današnjem susretu. Naime, popularni Lešinari su tokom svog navijačkog repertoara između ostalog i prozvali Željezničar.

"Teška vremena Željo moj, Vico vas je spasio. Teška vremena Željo moj, dogodine ispao", skandirali su navijači Borca i tako su očito odgovorili navijačima Željezničara.

Uobičajene su to navijačke čarke i sve je dobro kada se završi samo na tome, no nažalost u posljednje vrijeme smo svjedoci i navijačkih fizičkih obračuna, što svakako nije dobro i što se mora spriječiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da su u 33. kolu postignuti sljedeći rezultati: Željezničar - Borac 2:1, Posušje - Zvijezda 09 2:0, Željezničar - Borac 2:1, Igman - Zrinjski 1:4, GOŠK - Sloga Meridian 1:1, Tuzla City Velež 1:5.

Borac je prvak sa 78 bodova, Zrinjski je osvojio dva manje, dok je Velež trećeplasirani sa 59, a Sarajevo četvrtoplasirano sa 53 boda. Ove četiri ekipe će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni, dok društvo najboljih napuštaju Zvijezda 09 i Tuzla City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.