Prvak savladan na Grbavici: Željezničar za kraj sezone pobijedio Borac!
Plavi pobjedom okončali sezonu

Trijumf Plavih

Prvak savladan na Grbavici: Željezničar za kraj sezone pobijedio Borac!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u posljednjem kolu prvenstva Bosne i Hercegovine na ispunjenoj Grbavici savladao novog prvaka Borac iz Banja Luke rezultatom 2:1.

Iako je padala jaka kiša navijači FK Željezničar nisu izdali svoje fudbalere. Probuđeni Željezničar dočekao je novog prvaka Borac u posljednjem kolu prvenstva BiH i slavio je pobjedu kojom je zaključena jako teška sezona za sarajevski klub.

Odlično tim Dine Đurbuzovića ulazi u meč. Hiroš prijeti dobrim udarcem s distance na otvaranju, da bi se bolja igra Plavih isplatila već u 19. minuti susreta kada su domaći poveli.

Hiroš kratko odigrava za Aleksandra Boljevića. Crnogorski fudbaler šutira s distance i matira Miloševića za prednost Željezničara od 1:0.

Nije Željo stao već je nastavio s napadima na gol danas poprilično bezopasnog rivala. U 30. minuti domaći stižu i do drugog gola, a ponovo su akteri isti. Hiroš ima ulogu asistenta, a Boljević ovog puta glavom pogađa za 2:0.

Prednost Željezničara mogla je biti i uvjerljivija. Ipak, u nadoknadi prvog dijela Sulejman Krpić ne koristi dobru priliku i na odmor se odlazi rezultatom 2:0 u korist domaćina.

Oglasi

Drugo poluvrijeme prilikom otvara Štilić. Šutira pod prečku, brani Milošević.

Borac je potom malo preuzeo igru na svoju stranu. Vrijedi izdvojiti šut Čavića koji nije ugrozio Muftića.

Potom se igra malo umirila, ali u 76. minuti Borac unosi neizvjesnot u ovaj meč. Kulašin odlično pronalazi Lukića, Drina ne postoji u odbrani, a napadač Borca zabija za 2:1.

Borac je u finišu meča izgledao konkretnije i bolje na terenu. Igrači domaćeg tima kao da su izgubili snagu da krenu prema naprijed, pa su se odlučili na čuvanje prednosti.

Imali su gosti veliku šansu u nadoknadi, ali Al Jaber je spasio svoj gol.

Prvenstvo BiH, 33. kolo:

Željezničar - Borac 2:1

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Štilić, Drina, Aljaber, Boljević, Galić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Pavlović, Pejović, Jurilj, Fićović, Subić, Čavić, Vranješ, Blagaić, Šušić, Marčetić, Hrelja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Gazi sramotu od kluba, najgori klub u ligi Borac
4 0
user1613149838
Kome smeta jak Borac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti