Đurbuzović: Imamo svoju viziju, ali moramo čekati klub i vidjeti šta dalje

Plavi na kraju završili na šestom mjestu

Đurbuzović: Imamo svoju viziju, ali moramo čekati klub i vidjeti šta dalje

Željezničar se pobjedom oprostio od svojih navijača za ovu sezonu.

Plavi su savladali Borac 2:1, a vodili su 2:0. Borac se uspio vratiti, pred kraj imao i veliku šansu za 2:2, no Željezničar je uspio slaviti.

Riječ u Plavom salonu je dobio Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Teška utakmica. Došao je šampion lige, očekivali smo tešku utakmicu, a oni nisu igrali u punom sastavu. Mi smo dali sve od sebe, gledamo samo rezultat i uspjeh, te napredak. Ne naš, nego tima, kluba, igrača... Nama je bilo bitno da idemo na pobjedu. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, izdominirali smo i bili puno bolji, a u drugom su oni preuzeli incijativu. Sretan sam i ponosan. Sve što ljudi iz kluba kažu, moramo ispoštovati. Završili smo šesti, to je bilo nezamislivo", rekao je iskusni stručnjak koji je preporodio Plave.

Nekoliko igrača ističu ugovori.

"Pitanje za miliona dolara. Imamo svoju viziju, a kada dobijemo zeleno svjetlo, znat ćemo strategiju kluba. Tada možemo razmišljati za dalje".

Superiorni ste završili sezonu, a Željo je bio u borbi za opstanak. Očekivao se možda mlađih igrača u završnici sezone.

"Ko je to očekivao? Imali smo tri igrača iz kadeta, pripremili smo to... Rekao sam neću radikalne promjene... Ne mogu ja igrače koje su nas oživjeli sklanjati, a ne mogu djeci dati priliku protiv Borca. Utakmica je otišla u drugom smjeru, pitanje je bilo da li ćemo slaviti. Nisam želio to, pa vidjet ćemo za dalje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će vam igrači platiti piće kao znak zahvale?

"Organizovat ćemo zajednički ručak, pa im dati slobodno. Oni ipak žele kući, imali su pritisak, a iscrpljeni su", dodao je iskusni stručnjak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Bitno je prozvati Amara, opravdano ili ne, necu u to da ulazim. Al cijelu sezonu nijednom nisu prozvali sadasnju upravu koja je dovodila razne arape i akrape za trenere, o igracima isto necu jer je poduzi spisak promasaja. I jedni i drugi, uprava i navijaci se ponasali kao da je sve normalno a klub se borio za opstanak.
2 0
user1675926959
Amar Amar Osim Osim !!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti