Marinović dobio pitanje o tituli, nije želio odgovoriti

Objasnio je i zašto nije došao na dvije press konferencije na Koševu

Marinović dobio pitanje o tituli, nije želio odgovoriti

Borac je osvojio titulu, ali porazom na Grbavici završio sezonu.

Banjalučani nisu bili na nivou, a danas se pred medijima pojavio šef struke Vinko Marinović.

"Čestitam Želji na pobjedi. U šest dana smo imali naporan raspored, bilo je rovitih igrača, ali opet sve u svemu, dali smo priliku nekim mlađim igračima. Prvo poluvrijeme nismo odigrali dobro, bili smo uspavani i bez energije.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Željezničara", rekao je Marinović.

Jedan od novinara je kazao da Borcu ne može čestitati titulu prvaka.

"Nemam komentar na vaše pitanje".

Oglasi

Da li su se neki igrači Borca oprostili danas?

"Biće promjena. Vidjet ćemo, imamo dvije nedjelje pred sobom, pa vidjet ćemo".

Marinović se nije pojavio na press konferencije na pojedinim utakmicama, tačnije dva puta na Koševu u duelu protiv FK Sarajevo.

"Prvi razlog je prekid utakmice, a drugi je da zbog nedolaska naših navijača kada sam kazao da neću davati izjavu. Ne znam da li su vam to prenijeti, ali ja sam to rekao klubu i da se prenese".

Prokomentarisao je sezonu.

Oglasi

"Mislim da je prvenstvo bilo teško i naporno. Mi i Zrinjski smo se borili zajedno, a što se tiče nas, imali smo jedan kontinuitet tokom cijele sezone i jednom serijom smo napravili razliku.

Održali smo to do kraja i došli u finale Kupa. Proljetni dio je bio zahtjevan za nas, dosta težak. Sve derbije smo skoro išli u goste, a uz sve to smo imali i Kup utakmice. Cilj smo ispunili, ponosan sam na igrače".

Slijede pripreme za Evropu, da li možete uraditi nešto kao Zrinjski.

"Mi moramo vidjeti da li ćemo biti nosioci. Teško je u Evropi pričati o budućnosti, mora se igrati maksimalno i vidjeti da li ćemo proći prvo kolo, ko će nam biti protivnik".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je i eventualno smanjenje lige, što je planirano.

"Teško je reći da li će biti dobro ili loše. Imat ćemo veći broj derbija, vjerovatno i mnogo bolje uslove, ali pokazat će vrijeme. Hrvatska liga se podigla, a mi ćemo vidjeti šta će biti kod nas", završio je Marinović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sramoto, i danas bi ti bolje bilo da pred novinare nisi izašao!!!
4 0
Trapatoni
Smećar i gnida ljudska Vinko Marinovic !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi