Lewandowski i Fermin za pobjedu (Foto: EPA)

Slavili u Sevilli

Pobjeda Barcelone za kraj ere Xavija Hernandeza!

O. Lekić

Xavi Hernandez se pobjedom oprostio od Barcelone. Katalonski velikan je u 38. kolu La Lige slavio na gostovanju kod Seville rezultatom 2:1.

Barcelona je na Ramon Sanchez Pizjuanu savladala Sevillu s 2:1 i s tri boda je završila ovu sezonu u kojoj su ostali bez trofeja.

Katalonci dobro ulaze u meč i u 15. minuti dolaze do vodstva. Mrežu domaćeg tima pogađa Robert Lewandowski za prednost od 1:0.

Sevilla se jako brzo vratila u meč. U 31. minuti En Nesyri matira Ter Stegena za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

U nastavku je Barca uspjela doći do pobjedničkog gola. Ove sezone fenomelani Fermin Lopez je u 59. minuti pogodio za 2:1.

Do kraja meča su oba tima imala svoje šanse. Međutim, ostalo je 2:1 i Xavi Hernandez se pobjedom oprašta od klupe voljenog tima.

44-godišnji stručnjak dobio je otkaz nakon komentara o teškoj situaciji u klubu. Umjesto njega dolazi njemački stručnjak Hansi Flick.

Xavi je vodio Barcu u 142 utakmice. Ostvario je učinak od 89 pobjeda, 24 remija i 29 poraza. Odlazi sa dva trofeja La Ligom i španskim Superkupom.

Barcelona je ovu sezonu okončala na drugoj poziciji La Lige s 85 osvojenih bodova, dok je Sevilla tek 14. sa 41 bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 38. kolo:

Sevilla - Barcelona 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.