Xavi Hernandez želja čelnika Chelseaja
FOTO: EPA

Špekulacije su počele

Xavi Hernandez želja čelnika Chelseaja

Haris Zilić

Dosta je trenerskih promjena u evropskim klubovima bilo posljednjih dana. Xavi Hernandez je dobio otkaz u Barceloni, a Maruicio Pochettino je dobio otkaz u Chelseaju.

Odmah se počelo sa špekulacijama oko imena novih trenera, a Chelsea je čini se krenuo u akciju. Na društvenim mrežama pojavila se vijesti da je upravo Xavi Hernandez jedna od želja čelnika londonskog kluba.

Naravno, špekuliše se sa dosta imena, a Xavi je novo ime u tom nizu, a koliko je realna opcija, saznat ćemo u narednim danima.

U Chelseau žele mladog i modernog trenera, a moguće je da u Xaviju upravo vide taj tip trenera kakovg žele jer je Španac iz plejade mladih trenera.

Xavi Hernandez je nedavno pristao voditi Barcelonu i u narednoj sezoni. Odlučio je pomoći klubu dok ne nađu adekvatnu trenersku zamjenu, no nakon komentara na press konferenciji, gdje je komentarisao ekonomsku strukturu kluba, donesena je odluka da mu se uruči otkaz.

Oglasi

Španac čeka novi angažman, a ponuda sigurno neće nedostajati.

Chelsea je jučer i saznao svoju sudbinu za narednu sezonu. Igrat će Konferencijsklu ligu jer je Manchester United osvojio FA Cup i plasirao se u Evropa ligu.

Tako će Chelsea naredne sezone imati priliku da postane prvi klub u historiji fudbala koji je osvojio četiri različita takmičenja: Ligu prvaka, Evropa ligu/Ku UEFA, Kup pobjednika Kupova i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Xavija on u posljednjem kolu La Lige protiv Seville ima posljednji meč na klupi Barcelone.

Xaviju će meč protiv Seville biti 142. na klupi Barcelone. Klub je preuzeo u novembru 2021. godine, a trenutno ima učinak od 88 pobjeda, 24 neriješena rezultata i 29 poraza.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi