Raspada se sve kao kula od karata: Španci otkrili šta je Xavi planirao da uradi Lewandowskom

Na vidjelo izlaze prljavštine iz svlačionice Barcelone

Raspada se sve kao kula od karata: Španci otkrili šta je Xavi planirao da uradi Lewandowskom

Endin Čaušević

Xavi Hernandez dobio je prije nekoliko dana otkaz na mjestu trenera Barcelone, a sada su počele na površinu da izlaze sve prljavštine iz svlačionice katalonskog kluba i objavljeno je šta je španski stručnjak navodno spremao Robertu Lewandowskom.

Barcelona je u petak zvanično objavila da Xavi neće biti trener ovog tima iduće sezone, te da će večeras na gostovanju protiv Seville po posljednji put biti na klupi katalonskog kluba.

Iako se očekivalo da će Xavi ostati što je i sam izjavio prije desetak dana na kraju je došlo do neočekivanog preokreta, te se Joan Laporta zahvalio na saradnji legendi ovog kluba.

Xavi je bio neugodno iznenađen odlukom čelnika kluba da mu uruče otkaz samo nekoliko dana nakon što je saopštio da ostaje i već se počeo pripremati za novu sezonu.

Očekivalo se da Xavi napravi određene promjene u igračkom kadru kako bi Barcelona bila konkurentnija iduće sezone, ali javno kritikovanje da klub nema dovoljno novca za zvučna pojačanja na kraju ga je koštalo posla.

Nakon što je Xavi dobio otkaz počele su na vidjelo izlaziti prljavštine iz svlačionice Barcelone, a katalonski Sport objavio je danas šta je španski stručnjak navodno spremao najvećoj zvijezdi ovog tima Robertu Lewandowskom.

Oglasi

Sport je objavio danas da je Xavi imao namjeru da se odrekne nekoliko prvotimaca kako bi pojačao ekipu, a navodno otpisao je bio i Lewandowskog.

Navodno, Xavi je već čelnicima Barcelone poručio da neće računati na iskusnog Poljaka iduće sezone i da ga mogu prodati, a to je Lewandowskom dao do znanja u prethodnim mečevima kada ga je izvodio iz igre u drugom pluvremenu.

No, status Lewandowskog drastično se mijenja otkazom Xavija i činjenicom da će Hansi Flick postati novi trener katalonskog kluba.

Poznato je da su Flick i Lewandowski imali sjajnu saradnju u Bayernu i sigurno je da će njemački stručnjak računati na poljskog napadača iduće sezone, a i sam Poljak je saopštio da ne razmišlja o odlasku i da sigurno ostaje u Barceloni.

Na kraju otkaz Xaviju očito je spasio i Lewandowskog, a potencijalno bi mogao da profitira i Vitor Roque kojeg je Španac također davno otpisao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Roque se nada da će dolazak Flicka da mu pruži novu šansu u ekipi Barcelone da se dokaže i da će ozbiljnije računati na njega. Brazilac odbija odlazak na posudbu, a ukoliko ga i Flick prekriži onda je izvjesno da će završiti na transfer listi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi