Petković na proslavi Dinama (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Jer je pozdravio dvije omražene osobe

Bruno Petković izviždan na Dinamovoj proslavi

Edmir Škorić

U nedjelju su Dinamo i Rudeš odigrali 3:3 na stadionu Maksimir u meču posljednjeg kola HNL-a.

Dinamo je ranije osigurao naslov u Hrvatskoj, a još je osvojio i Superkup te Kup, pa je ovo bila savršena sezona. Na Trgu bana Josipa Jelačića u toku je velika proslava trostruke krune.

Igrači su u autobusu sa stadion Maksimir stigli na Trg. Jedan po jedan su izlazili na binu, a najveće ovacije su dobili Bruno Petković i Arijan Ademi, no sve se promijenilo kada je Petković uzeo mikrofon.

On se zahvalio Vlatki Peres i Mirku Barišiću, donedavnim funkcionerima Dinama koji su godinama sarađivali sa Zdravkom Mamićem.

"Pozivam sve navijače da budu gospoda i da se zahvale ljudima za sve što su napravili za Dinamo". Nakon njegovog apela uslijedile su salve zvižduka.

Potom je napadača podržao Arijan Ademi, veznjak Dinama, koji je rekao:

"Hvala što se došli u ovakvom broju. Slažem se sa svime što je Petković rekao. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Neću puno kemijati. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da kraj ne bude nikome stresan", rekao je Ademi kad se obratio navijačima te se tako osvrnuo na izjavu Petkovića koji je pozdravio Vlatku Peras, bivši predsjednicu Uprave i Mirka Barišića, bivšeg predsjednika Dinama. Navijači su ga zbog toga izviždali i psovali.

Podsjetimo da je Vlatka Peras nedavno napustila funkciju predsjednice Uprave Dinama. Uglavnom je jedna od najomraženijih osoba u očima navijača, koji je smatraju "grobarkom kluba", naravno zbog povezanosti sa Mamićem.

Ipak, imala je Vlatka Peras i dobre odluke i s njom je Dinamo osvajao trofeje godinama, ali sada je Izvršni odbor kluba odlučio da je odstrani, no vjerovatno će joj morati plaćati odštetu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Prema ugovoru joj pripada isplata svih plata do 11. marta 2027. godine, odnosno oko 300.000 eura neto, a upravo to je nova Dinamova vlast željela osporiti.

Vlatka je bila na svakom meču Dinama, kao i nedavno u ključnim mečevima protiv Rijeke na Rujevici, ali očigledno je više nećemo gledati na tribinama hrvatskih stadiona kada igra Dinamo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.