Slavlje Dinama 'pokvario' sportski direktor: "Kamo sreće da Petković i Baturina ostanu"
Dvije zvijezde mogle bi napustiti Dinamo u ljetnom prijelaznom roku (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Marić sasvim jasan

Slavlje Dinama 'pokvario' sportski direktor: "Kamo sreće da Petković i Baturina ostanu"

Midhat Šljivak

Sportski direktor zagrebačkog Dinama Marko Marić najavio je mogućnost odlaska iz kluba Martina Baturine i Bruna Petkovića.

Dok zagrebački Dinamo slavi novu dvostruku krunu sportski direktor ovog tima Marko Marić najavljuje da bi glavne zvijezde tima Martin Baturina i Bruno Petković mogli napustiti klub.

On je za hrvatske medije govorio o statusu ovog dvojca i kao da je nagovijestio da bi se mogli desiti transferi u ljetnom prijelaznom roku.

"Moramo biti svjesni da su oni prije svega sportisti. Baturina će jednom odlučiti da želi na veću razinu. Pitanje je kada je pravi trenutak kada će odlučiti nastaviti s razvojem.

"I za Petkovića možda postoji trenutak da će poželjeti nastaviti karijeru negdje drugdje. Kamo sreće da ostanu", poručio je Marić.

Odlazak Petkovića iz kluba bila je tema i prošlog ljeta. Povezivao se s odlaskom u turski Trabzonspor, ponuda je navodno bila i prihvaćena od strane kluba, no 29-godišnji napadač je odlučio reći 'ne' i ostati na Maksimiru.

Oglasi

Ubrzo je potpisao i novi ugovor. S Dinamom je vezan do ljeta 2025. godine, a trenutna cijena na tržištu mu je pet miliona eura.

Nema dileme da bi ona mogla znatno skočiti ako bi Petković zablistao na Evropskom prvenstvu u dresu Hrvatske, pa nakon toga ne bi bilo iznenađenje da sjajni napadač nakon pet godina napusti Modre.

U sezoni koja je iza nas Bruno Petković je odigrao ukupno 43 utakmice za Dinamo i ostvario je učinak od 18 golova i devet asistencija.

S druge strane Martin Baturina ima samo 21-godinu. I on se povezivao s određenim klubovima, posebno iz Engleske i Italije, a cijena na tržištu mu je 18 miliona eura.

Oglasi

Baturina je ove sezone igrao sasvim dobro. 50 nastupa je upisao u modrom dresu i ostvario je učinak od sedam pogodaka i devet asistencija.

Marić je potvrdio i da Sergej Jakirović ostaje na trenerskom mjestu, te će bh. stručnjak povesti hrvatskog prvaka u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamu će sasvim sigurno trebati pojačanja ako žele ući u evropsku elitu. Ostanak Petkovića i Baturine barem za kvalifikacije bio bi veliki dobitak, ali potrebno je tu još dosta kvaliteta za plasman u Ligu prvaka.

Ljetna tržnica u Zagrebu sigurno će biti izuzetno aktivna ovog ljeta i ostaje nam da vidimo kako će poslovati Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi