Spektakl Dinama i Rudeša za kraj sezone u Maksimiru, slijedi velika proslava na ulicama Zagreba
Foto - Sandro Kulenović u akciji kod gola Igor Kralj / Pixsell

3:3 u duelu prvog i posljednjeg na tabeli

Spektakl Dinama i Rudeša za kraj sezone u Maksimiru, slijedi velika proslava na ulicama Zagreba

O. Lekić

Dinamo je u posljednjem 36. kolu HNL-a na Maksimiru dočekao Rudeš. Duel je okončan rezultatom 3:3 i tako je tim Sergeja Jakirovića remijem završio još jednu sezonu u kojoj je osvojena dupla kruna.

Dinamo je u slavljeničkoj atmosferi na Maksimiru dočekao Rudeš. Navijači su napravili spektakl na tribinama, ali se slavlje očekuje tek po završetku utakmice kada će se titula proslaviti na ulicama Zagreba.

Dinamo je dobro ušao u meč. Prijetili su Modri sa svih strana, a u 24. minuti dolaze do vodstva. Kulenović pronalazi Frana Brodića koji zabija za 1:0.

Prijetio je potom Vrbančić u 26. minuti. Promašio je veliku šansu, a kazna je stigla samo dvije minute kasnije. Fran Topić šutira sa 16 metara, Krkalić loše reaguje i to je 1:1.

Ipak, na odmor Modri odlaze vodstvom. U 36. minuti je Takuro Kaneko uz puno sreće došao do pogotka za 2:1.

Drugo poluvrijeme otvara Kaneko dobrom šansom. Uzdrmao je prečku, no Rudeš je samo tri minute kasnije po treći put vadio loptu iz mreže. Kulenović zabija za 3:1.

Oglasi

Marković potom spašava Rudeš odličnim odbranama nakon udaraca Kulenovića i Vrbančića, Kulenović potom nakon kornera ponovo prijeti, nije bio precizan.

Gosti su promašaje kaznili u 77. minuti. Vinko Petković postiže pogodak za 3:2.

Tri minute kasnije Rudeš stvara veliku šansu. Mrčela s pet metara ne zabija pogodak.

Ipak, u 86. minuti gosti dolaze do poravnanja. Doležal koristi šansu koju je dobio i postiže pogodak za konačnih 3:3.

To je bio i konačan rezultat, a nakon ove utakmice navijači Dinama proslavu titule nastavljaju na ulicama gdje će skupa s igračima

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 36. kolo:

Dinamo - Rudeš 3:3

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi