Novo "ne" Brune Petkovića: Odlučio je gdje i kada ide iz Dinama, sve će biti gotovo nakon Eura
Foto: Pixsell

Modri ostaju bez kapitena

Novo "ne" Brune Petkovića: Odlučio je gdje i kada ide iz Dinama, sve će biti gotovo nakon Eura

Admin Čaušević

Bruno Petković je najbolji igrač HNL-a. Možda to statistički i ne izgleda tako, ali riječ o igraču koji je u stanju preokrenuti meč jednim potezom. Pokazao je to u direktnim duelima za titulu protiv Rijeke na Rujevici i Hajduka na Poljudu.

Nije poznato da li će Petković i sljedeće sezone igrati za Dinamo, ali izgleda da jeste u koji klub sigurno neće otići pošto stižu nove vijesti kako sjajni napadač prvo želi sačekati rasplet Evropskog prvenstva.

[related]https://twitter.com/SportsVira/status/1793247553749692722[/related]

Petković se našao na širem spisku Zlatka Dalića. Očekuje se da bude i među sigurnim putnicima za Evropsko prvenstvo, a nije isključeno da bude i starter pa bi mu vrijednost mogla dodatno skočiti.

Kako sada stvari stoje Petković sigurno karijeru neće nastaviti u Trabzonsporu pošto posljednjih sati stižu vijesti kako Hrvat nije zainteresovan za prelazak na obalu Crnog mora.

Trabzonspor je spreman platiti otkupnu klauzulu od 2.5 miliona eura, ali Petkovića prema vijestima iz Turske ne privlači igranje u toj zemlji te je već sebi odredio narednu destinaciju.

Oglasi

Naime, Petkovićev cilj je otići u neku od Liga petica, a svoj transfer planira nakon što završi nastup za Hrvatskom na prvenstvu Evrope. U međuvremenu Turci tvrde da Dinamo nije dobio niti jednu ponudu.

S obzirom da otkupnu klauzulu od 2.5 miliona eura zagrebačkom klubu su praktično ruke vezene i teško da može uraditi bilo šta da zaustavi Petkovića ukoliko on odluči da ide.

Iskusni golgeter iz Metkovića sigurno ima kvalitet za igranje u Ligama petice. Već je jednom bio u Seriji A gdje se baš i nije naigrao, a sada bi mogao dobiti novu priliku.

U septembru će Petković napuniti 30 godina i predstojeće ljeto će mu biti možda i posljednja prilika za veliki transfer. Tokom evropskih mečeva skautirali su ga i skauti Manchester Uniteda.

To je idealan pokazatelj da se nalazi na radaru ozbiljnih klubova te je teško za vjerovati da će ponovo odlučiti ostati na Maksimiru nakon što je to uradio prošlog ljeta.

Mnogo toga će svakako reći i posljednji meč sezone u kojem će Dinamo igrati protiv Rudeša na Maksimiru. Ukoliko Sergej Jakirović da Petkoviću šansu da zaigra to bi vrlo lako moglo značiti i posljednja prilika za Dinamovu publiku da aplaudira svom kapitenu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Skauti Manchestera, hahah, koje budale od novinara. Pa igrao je tri sezone u seriji a i postigao ravno 0 golova. Zamisli kad tako briljiraš u Veroni i Bologni, ma čupaju se za tebe. HNL mu je najbolji, tamo glat može biti drugi strijelac ili bujrum u premier ligu kod nas u borac. Imat ćeš penala da zabijaš na pretek, ofsajd ćeš uvijek izbjeći taman da se nalaziš 5 metara od zadnjeg igrača odbrane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi