Mekić u jučerašnjem duelu

Vezista kreće u nove izazove

Mekić se pozdravio sa saigračima, uskoro napušta Grbavicu

FK Željezničar se jučer oprostio od svojih navijača pobjedom nad FK Borac 2:1.

Plavi su odigrali veoma dobar meč te su ih navijači nagradili aplauzima, a vezista Nedim Mekić ujedno je odigrao svoj posljednji meč u dresu Željezničara.

Naime, Mekiću uskoro ističe ugovor i nije postignut dogovor o nastavku saradnje, pa će vezista u nove izazove.

Jučer se oprostio od sada već bivših saigrača, poželio im sreću u budućnosti i tako završio svoju epizodu na Grbavici.

U jučer završenoj sezoni Mekić je upisao 29 nastupa uz šest pogodaka i dvije asistencije. Jedan nastup je dodao u Kupu, te četiri u Evropi.

Nedim Mekić FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
24 kao starter
8 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
6 golova

Sjajno je krenuo u sezonu, postigao je dva pogotka na otvaranju sezone protiv Borca i na navedenom meču odigrao vjerovatno i svoju ponajbolju utakmicu u dresu kluba sa Grbavice.

Kasnije je imao i malih problema sa povredama, Željezničar je bio u velikoj krizi rezultata, ali pokazao je u više navrata da je definitivno jedan od najboljih veznih igrača u Wwin ligi.

Sada će prema svemu sudeći u inostranstvo, a sa 29 godina svjestan je da ne može baš puno čekati.

Dobra stvar mu je svakako što će u slučaju potpisa imati 'čiste' papire, pa će biti zanimljivo ispratiti gdje će završiti.

Mekić je u našoj zemlji nastupao i za Radnik iz Bijeljine, GOŠK, Travnik, Zvijezdu Gradačac i Igman Konjic.

Na Grbavicu se vratio u julu 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nogometaši Željezničara su od danas na zasluženom odmoru, dobili su plan rada u pauzi, te sada čekaju razgovore sa vodstvom kluba.

Već ranije smo pisali da je FK Željezničar dogovorio raskid saradnje sa Vahidom Selimovićem i Antonijom Pavićem, koji nisu bili u kombinaciji za jučerašnji meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.