Navijači Borca odgovorili navijačima Željezničara: "Teška vremena, Željo moj"
Navijači Borca na Grbavici

Navijačke čarke

Navijači Borca odgovorili navijačima Željezničara: "Teška vremena, Željo moj"

Adnan Beganović

Završena je još jedna fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini. Nećemo je pamtimti po dobrom, mnogo je bilo prigovora na suđenje i to opravdanih, a nekako se čini i da odavno nije bilo više navijačkih ispada, ne samo na stadionima nego i oko njih.

Na Grbavici su posljednji susret u sezoni odigrali Željezničar i novi prvak Bosne i Hercegovine, Borac iz Banja Luke. Slavio je Željezničar sa rezultatom 2:1, te se tako probio na šesto mjesto tabele, a do prije par kola je bio u grčevitoj borbi za ostanak.

Utakmica je imala i svoju uvertiru, odnosno navijači Željezničara su preko svoje službene stranice kao i uvijek do sada pozvali sve zaljubljenike u plavu boju da dođu na Grbavicu, no u isto vrijeme su i žestoko prozvali Borac.

"U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne možeti nazvati krađom, već pljačkom.

To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu", između ostalog su naveli navijači Željezničara, popularni Manijaci.

Bilo je za očekivati da će navijači Borca brzo odgovoriti, a to se desilo upravo na današnjem susretu. Naime, popularni Lešinari su tokom svog navijačkog repertoara između ostalog i prozvali Željezničar.

Oglasi

"Teška vremena Željo moj, Vico vas je spasio. Teška vremena Željo moj, dogodine ispao", skandirali su navijači Borca i tako su očito odgovorili navijačima Željezničara.

Uobičajene su to navijačke čarke i sve je dobro kada se završi samo na tome, no nažalost u posljednje vrijeme smo svjedoci i navijačkih fizičkih obračuna, što svakako nije dobro i što se mora spriječiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da su u 33. kolu postignuti sljedeći rezultati: Željezničar - Borac 2:1, Posušje - Zvijezda 09 2:0, Željezničar - Borac 2:1, Igman - Zrinjski 1:4, GOŠK - Sloga Meridian 1:1, Tuzla City Velež 1:5.

Borac je prvak sa 78 bodova, Zrinjski je osvojio dva manje, dok je Velež trećeplasirani sa 59, a Sarajevo četvrtoplasirano sa 53 boda. Ove četiri ekipe će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni, dok društvo najboljih napuštaju Zvijezda 09 i Tuzla City.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Ja ahmaka i hajvana - eto Vico spasio Željezničar! Vico koji je grobar svim veći klubovima u Federaciji, naročito Željezničaru! Izgleda da teško pamte, lahko zaboravljaju, da su upravo sudije pod kontrolom neznalice i političkog potrčka V. Zeljkovića, uništile Želju samo jednu sezonu ranije! Sviralo se nepostojećih penala protiv Želje kao u priči, a poništavali regularni golovi, sve da se tako izdigne jad i čemer koji je ostao od nekadašnjeg osvajača Kupa Jugoslavije Borca. Igrači, navijači, članovi stručnog štaba, kao ni klub Borac nisu kažnjeni za pogane transparente, veličanje ratnih zločinaca i druge marifetluke koji nemaju veze sa fudbalom, ali su zato skoro svi drugi klubovi bivali novčano kažnjavani i za legalne transparente!
0 3
user1668888234
Kod nad se nešto klubovi bore za evropu a ispadaju nakon 2 kola užas sramota itd,malo zarade vrate kredita i eto idemo opet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi