Odlazak sa Signal Iduna Parka

Borussia Dortmund prodaje Karima Adeyemija - Naredna destinacija je Engleska?

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje, a jedan od onih koji bi mogli da promijene klub je i član Borussije Dortmund, Karim Adeyemi.

Sezona u Bundesligi je gotova i Borussia Dortmund se i ovaj put morala zadovoljiti "samo" plasmanom u Ligu prvaka. Prekinuta je dominacija Bayerna, ali ju je prekinuo Bayer Leverkusen.

Međutim, Borussia Dortmund će imati šansu da završi sezonu na najbolji mogući način - osvajanjem titule prvaka Evrope.

Milioneri su se plasirali u finale Lige prvaka koje će 2. juna od 21:00 igrati protiv Real Madrida na Wembleyju u Londonu, a ta utakmica biti će posljednja u dresu Borussije za neke fudbalere.

Od ranije je poznato da se od kluba nakon 12 godina oprašta Marco Reus, a još jedan fudbaler koji bi mogao da napusti klub je Karim Adeyemi.

Njemački Sky Sports objavio je kako je Borussia Dortmund spremna da ga proda, a da za njega postoji interes određenih klubova iz Engleske.

Utakmica protiv Real Madrida na Wembleyju sigurno može doći kao odlična preporuka Adeyemija ka drugim velikim klubovima i ostaje da vidimo šta će biti od svega.

[twitter]https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1795133218124865710[/twitter

Ugovor Karim Adeyemi s Borussijom Dortmund ima do ljeta 2027. godine, pa će Uprava kluba s Westfalena imati tako dobru poziciju u pregovorima. Igračeva cijena procjenjuje se na oko 28 miliona eura.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac nigerijskog porijekla (rođen u Minhenu), u Borussiju je stigao u ljeto 2022. godine za 30 miliona eura iz austrijskog Salzburga.

Ranije u karijeri igrao je za Liefering, a u mlađim kategorijama za Unterhaching, Forstenried i Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upisao je i četiri nastupa za A selekciju Njemačke uz jedan pogodak. Ima 17 nastupa za mlađe selekcije Njemačke i pet postignutih golova.

Ove je sezone na 33 nastupa zu svim takmičenjima postigao pet golova i podijelio dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.