Imat će kad da žali! Niklas Sule je uhvaćen sa ogromnim stomakom, dočekala ga je surova kazna

Dva dana - dva udarca

Imat će kad da žali! Niklas Sule je uhvaćen sa ogromnim stomakom, dočekala ga je surova kazna

Admin Čaušević

Iskusni defanzivac Niklas Sule šokirao je javnost viškom kilograma dvije sedmice uoči finala Lige prvaka. Zbog ogromnog stomaka je počeo da plaća skupu cijenu i stigle su ga dvije kazne u razmaku od nekoliko dana.

Sredinom sedmice Borussija Dortmund je održala trening otvoren za javnost, a Niklas Sule se našao u centru pažnje zbog ogromnog stomaka i očiglednog viška kilograma dvije sedmice uoči finala Lige prvaka.

Odmah su počele da pljušte kritike na račun iskusnog defanzivca, najotvoreniji je bio bivši reprezentativac Njemačke, Markus Babbel koji već mjesecima kritikuje Sulea.

"Sule je dobar, ali jednostavno ne i vrlo dobar. Mislim da ima problema sa disciplinom da sve radi ispravno. Kada imate tri ili četiri kilograma viška, to se primijeti na ovom nivou", rekao je Babel.

"Pričalo se da sedmično pojede šest pizza i osam khebaba. To jednostavno ne ide. Ne možete to raditi svaki dan", poručio je nekadašnji igrač Bayerna.

Prema zvaničnim podacima Bundeslige Sule ima 99 kilograma i visok je 195 centimetara, međutim nakon posljednjih fotografija rijetko ko vjeruje u te podatke.

Oglasi

Višak kilograma se Suleu već počeo odbijati o glavu. Tako je u posljednja tri dana pretrpio dva bolna udarca, prvi se desio u četvrtak.

[related]https://twitter.com/AtaqueFutbolero/status/1791187079440859257[/related]

Julian Nagelsmann je objavio spisak za Euro, a Sulea koji je u prošlosti bio redovan član Elfa, nije bilo na spisku. Tako je poziv dobio njegov četiri godine mlađi saigrač Nico Schlotterbeck.

Dodatnu gorku pilulu Sule je popio u posljednjem kolu Bundeslige. Iako je igrao redovno u prethodnim mečevima u 34. kolu protiv Darmstadta Edin Terzić ga je zakucao za klupu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već sada je jasno da Sule neće igrati ni finale Lige prvaka, utakmica za koju mnogi fudbaleri žive. Zašto je to tako najvećeg krivca treba tražiti u sebi i svojoj nedisciplini.

Inače, 28-godišnjak sa Žuto-crnim ima ugovor još dvije godine, ali neće biti iznenađenje ukoliko velikan iz Dortmunda odluči da ga proda na ljeto.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi