Reus je na oproštajni poklon navijačima Borussije potrošio 120.000 eura: "Ovo je od mene, uživajte"

Odavno je sve planirao

Reus je na oproštajni poklon navijačima Borussije potrošio 120.000 eura: "Ovo je od mene, uživajte"

Admin Čaušević

Još jedna utakmica i prekrasna fudbalska priča koja traje 12 godina bit će okončana. Marcu Reusu je ostalo da odigra finale Lige prvaka sa Borussijom Dortmund poslije čega slijedi oproštaj od Žuto-crnog dresa.

Borussia je posljednji ligaški meč u sezoni odradila u subotu kada je pred 80.000 gledatelja na Signal Iduna Parku sa visokih 4:0 pobijedila Darmstadt, a jadan od strijelaca je bio i Reus.

Poslije utakmice sasvim očekivano legendarni Nijemac je završio na rukama saigrača, dok je vodio i navijanje na Žutom zidu. Istovremeno je ispao gospodin do kraja.

Naime, Reus je imao poseban poklon za sve koji su bili na utakmici. Na ceduljici je napisao navijačima: "Hvala za sve, oproštajno pivo je na moj račun, vaš Marco."

Besplatno pivo je točeno iza sjeverne tribine čiji je kapacitete oko 24.545 i radi se o najvećoj tribini za stajanje u Evropi što znači da je Reus duboko zavukao ruku u svoj džep.

Naime, čaša piva na Signal Iduna parku košta 4.90 eura što znači da je Reusa oproštajni poklon navijačima Borussije koštao oko 120.000 eura. Jasno je da Nijemac nije žalio.

Oglasi

"Akciju sam planirao drugo vremena", rekao je iskusni fudbaler za Bild poslije meča te nastavio: "Nadam se da su uživali. Sigurno ću se vratiti da ponovo navijam s njima."

Reus je član Borussije Dortmund od 2012. godine. Tokom karijere su ga pratili brojni pehovi poput niza teških povreda što se sigurno odrazilo i na njegove igre.

Na stolu je vrlo često znao imati unosne ponude bogatijih i moćnih klubova. Dok su njegovi saigrači poput Lewandowskog, Gundogana, Aubameyanga, Sancha, Dembelea i brojnih drugih odlazili, on je ostajao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, sada je došao trenutak za definitivni kraj i Reus se od voljenog kluba ima priliku oprostiti na najbolji mogući način - osvajanjem Lige prvaka. To neće nimalo biti lako pošto će Borussia za rivala imati Real Madrid.

Reus je do sada sa Borussijom uspio osvojiti dva Kupa, a sigurno ga još boli gubitak Bundeslige u posljednjem kolu sezone 2022/23. Karijeru će prema svemu sudeći nastaviti u MLS-u.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fejker
Ljudina ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi