Lewandowskom nije problem javno reći za koga navija u finalu Lige prvaka: "Želim da pobijede"

Poljak govorio o Barceloni, Mbappeu i okršaju Real - Dortmund

Lewandowskom nije problem javno reći za koga navija u finalu Lige prvaka: "Želim da pobijede"

Endin Čaušević

Robert Lewandowski već je fokusiran na novu sezonu s Barcelonom i nema namjeru napuštati katalonski klub. Priznao je da će gledati finale Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund i nije mu problem javno reći za koga će navijati.

Katalonski klub iza sebe nema baš najbolju sezonu jer nije uspio da osvoji nijedan trofej što je sigurno poražavajuće za ekipu renomea Barcelone.

Ni najveća zvijezda ovog tima Robert Lewandowski nije bio na nivou koji se od njega očekuje zbog čega su se pojavile špekulacije da bi na ljeto mogao da napusti Barcelonu, ali je on to demantovao.

"Znamo da smo mogli i morali bolje ove sezone, ali siguran sam da ćemo iduće biti dosta bolji. To će biti novo poglavlje za nas i sve što se desilo ove sezone je iza nas. Već sam fokusiran na iduću sezonu s Barcelonom i cilj nam je da se što bolje spremimo i uđemo u sezonu kako treba", rekao je Lewandowski.

Naravno, cilj Barcelone će biti osvajanje trofeja i Lewandowski vjeruje da imaju ekipu koja može daleko da dogura u svim takmičenjima, te da je potrebno da se samo još poslože neke stvari u timu kako bi sve to djelovalo kako treba.

"Ostanak? Priča se o svemu, ali me ne zanimaju te špekulacije. Fokusiran sam samo na Barcelonu i iduću sezonu. To je jedino o čemu razmišljam", jasno govori Lewandowski.

Oglasi

Također, poljski napadač priznao je da će gledati 1. juna finale Lige prvaka u kojem se na Wembleyju sastaju Real Madrid i Borussia Dortmund, te je jasno poručio da će navijati za njemački klub.

"Naravno da ću navijati za Dortmund jer je to klub gdje sam igrao. Znam kako je s Dortmundom igrati finale na Wembleyju jer sam to iskustvo imao 2012. godine i dobro se sjećam atmosfere i svega toga. Znamo da je Real uvijek favorit, ali u fudbalu je sve moguće. Navijam za Dortmund i nadam se da će pobijediti", poručuje napadač Barcelone.

Lewandowski nije mogao izbjeći ni pitanje za Kyliana Mbappea koji će prema svemu sudeći uskoro potpisati za Real. No, Poljak poručuje da ga se Barcelona neće bojati.

"Svima je jasno da Mbappe stiže u Real. Strah? Nemamo ga. On je sjajan igrač i odlično pojačanje za Real Madrid koji će imati jak tim, ali naš mentalitet je da bez obzira kakve igrače imate da smo tim i radimo zajedno i možemo pobijediti svaku ekipu. Ove sezone Real nije kiksao nigdje, ali iduće vjerujem da hoće".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi imamo kostur ekipe i sigurno da će u Realu biti promjena. Očekujem da ne uđu u novu sezonu baš najbolje što mi obavezno moramo iskoristiti".

Lewandowski je ove sezone u dresu Barcelone upisao 48 nastupa, postigao je 25 pogodaka i dodao još devet asistencija. S Barcom ima ugovor do ljeta 2026. godine s opcijom da isti produži na još godinu dana.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AJDIN2000
Samo mozes na tv gledati finala velikog Reala jer ti si propo ko barselona
1 1
Amansio
Kad toliko voli Dortmund što je prešao u Bajern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi