Odlazi kao slobodan igrač

Emotivnom porukom od Manchester Uniteda se večeras oprostila još jedna zvijezda · Zvanično

Edmir Škorić

Na kraju sezone, u kojoj su fudbaleri Manchester Uniteda ipak uspjeli da osvoje FA kup, došlo je do rastanka sa nekoliko igrača, a posljednji je zbogom rekao francuski napadač.

Anthony Martial je 2015. godine prešao iz Monaca u Manchester United za 36 miliona funti, a za Crvene vragove je u 317 utakmica postigao 90 golova, no činjenica je da je Francuz imao puno problema sa povredama i često je bio u drugom planu.

Na kraju je odlučio da po isteku ugovora ovog ljeta ode iz kluba, nakon što su to uradili i Raphael Varaen te Brandon Williams.

Oprostio se od navijača nakon Unitedove posljednje domaće utakmice ove sezone i nije bio uvršten u tim koji je na Wembleyju pobijedio City u finalu Fa kupa. U ponedjeljak navečer napisao je podužu izjavu u kojoj je najavio svoj odlazak i zahvalio navijačima na podršci, kao i saigračima i kompletnom osoblju.

"S velikim emocijama vam pišem danas da se oprostim. Nakon devet nevjerovatnih godina u klubu, došlo je vrijeme da okrenem novu stranicu u svojoj karijeri. Otkako sam stigao 2015., imao sam ogromnu čast nositi ovaj dres i igrati pred vama, najboljim navijačima na svijetu!

Bili ste nepokolebljiva podrška, kroz dobra i teška vremena. Vaša strast i odanost bili su stalni izvor motivacije za mene. Želio bih ti od srca zahvaliti na svemu što ste učinilu za mene. Vaše pjesme, bodrenje i ljubav prema klubu su uspomene koje će zauvijek ostati urezane u mom srcu.

Također bih želio izraziti svoju zahvalnost svim svojim saigračima, tehničkom osoblju i svim članovima kluba koje sam upoznao tokom mojih 9 godina ovdje. Ponosan sam što sam mogao podijeliti ta iskustva s vama. Manchester United će uvijek biti u mom srcu. Ovaj klub je ostavio traga na mojoj karijeri i ponudio mi nevjerovatnu priliku da igram pred vama. Odlazim prihvatiti nove izazove, uvijek ću biti Crveni vrag i dalje ću sa strašću pratiti rezultate kluba", poručio je Martial.

28-godišnji napadač je ove sezone stigao da upiše samo 13 nastupai dao je jedan gol. Igrao je već u Sevilli na posudbu, a nije poznato gdje nastavlja karijeru, mada se spominjao povratak u Španiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na izlaznim vratima Uniteda je i Casemiro, kojeg traži klub Cristiana Ronalda, Al Nassr. Očekuje da klub napusti i desni bek Aaron Wan-Bissaka, dok je pod znakom pitanja ostanak i velike zvijezde Marcusa Rashforda, dok je nepoznanica šta će biti sa menadžerom Erikom ten Hagom.

Očigledno se spremaju velike promjene na Teatru snova kako bi se klub konačno vratio u sami vrh engleskog fudbala, gdje odavno nije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.