Aguero slavio gol Uniteda kao nijedan drugi, a razlog je  dobitak na kladionici

Prošao tiket

Aguero slavio gol Uniteda kao nijedan drugi, a razlog je dobitak na kladionici

Edmir Škorić

Za razliku od repera Drakea, Sergio Aguero nema prokletstvo. Bivši napadač Manchester Cityja obogatio se dok je pratio finale FA kupa u kojem su snage odmjerili njegov bivši klub i gradski rival Manchester United.

Iako je City bio favorit u ovoj utakmici, te se očekivalo da ekipa Pepa Guardiole dođe do duple krune, na kraju je slavio sastav iz crvenog dijela Manchestera.

United je slavio sa 2:1, a Sergio Aguero je finale pratio tako što je streamovao za ESPN. Na njegovom licu vidjelo se da mu nije drago što je City izgubio, ali je ipak uživao u golu Kobbija Mainooa.

On je u 39. minuti pogodio za 1:0, nakon što je devet minuta ranije Alejandro Garnacho zabio vodeći gol za ekipu Erika ten Haga.

Gol za 2:0 bio je Agueru izuzetno drag, slavio je, ali samo zbog tiketa. Bilo je tada već jasno da će dobiti ogroman novac, mada je strepio sve do 87. minute, kada je Jeremy Doku pogodio za 2:1 i tako Argentinčev listić na kojem je bilo da će meč završiti s najmanje tri gola učinio dobitnim.

Oglasi

Aguero je uplatio 10.000 dolara, a na kraju je osvojio 15.500 dolara. Očito je da je Aguero za samo sat i po zaradio 5,500 dolara, a poznato je da se često kladi i igra uglavnom singlove te "sigurne" parove, mada naravno bude tu i promašaja.

Ipak, s obzirom na to koliko je zaradio u karijeri, Agueru nije problem ni kada neki tiket padne, a svaki dodatni dolar dobro dođe.

Inače, unatoč osvojenom trofeju United bi svejedno mogao otpustiti trenera Erika ten Haga, pošto se već uveliko špekuliše o potencijalnim nasljednicima Nizozemca.

Kada govorimo o Pepu Guardioli, on je odlučio još jednu sezonu ostati na klupi Cityja da pokuša osvojiti petu uzastopnu titulu u Premier ligi, ali je najvjerovatnije da će narednog ljeta otići iz Manchestera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
“ On je u 39. minuti pogodio za 1:0, nakon što je devet minuta ranije Alejandro Garnacho zabio vodeći gol za ekipu Erika ten Haga.” dosta interneta za danas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti