Marcus Rashford dogovorio transfer u redove velikog rivala - Šta će reći Manchester United?

Seli u London?

Marcus Rashford dogovorio transfer u redove velikog rivala - Šta će reći Manchester United?

Eldar Ganibegović

Marcus Rashford jedan je od igrača koji su na izlaznim vratima Manchester Uniteda. Navodno je dogovorio veliki transfer, ali sada je na klubu s Old Trafforda da li će ga pustiti ili ne.

Manchester United je jučer spasio sezonu. Slavio je protiv Manchester Cityja u finalu FA Cupa i osvojio trofej.

Utjeha je to kakva takva nakon 8. mjesta u ligi, poraza u finalu EFL Cupa od Liverpoola i ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka i to kao posljednjeplasirani.

Jučer je na Wembleyju igrao i Marcus Rashford, a njemu i još pojedinim fudbalerima Manchester Uniteda to bi mogla da bude posljednja utakmica u dresu Crvenih đavola.

Engleski ofanzivac nalazi se na izlaznim vratima kluba s Old Trafforda, a sada dolaze informacije da bi mogao napraviti veliki transfer unutar granica Engleske.

Navodno je Marcus Rashford vodio razgovore s Mikelom Artetom, menadžerom Arsenala, o potencijalnom trasnferu u redove Topnika.

Oglasi

Još se navodi kako su dvije strane postigle načelni dogovor, no da se sada čeka šta će reći Manchester United i da li će svoju zvijezdu pustiti u redove velikog rivala.

Podsjetimo, ovaj 26-godišnjak je dijete Manchester Uniteda i od svog seniorskog debija 2016. godine član je ovog kluba i osim za reprezentaciju Engleske nikada nije igrao za neki drugi tim.

Međutim, ove je sezone ostvario jako loš učinak. Na 43 utakmice u svim takmičenjima postigao je tek osam pogodaka i podijelio pet asistencija, odnosno uklopio se u sivilo Manchester Uniteda.

Stoga nije dobio poziv ni za Evropsko prvenstvo od selektora Engleske, Garetha Southgatea, iako je za ovu selekciju već nastupio 60 puta i postigao 17 pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo šta će biti od svega i da li će zaista od naredne sezone igrati u Arsenalu. Jasno je da će zadnju riječ dati Manchester United. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Stas u Arsenalu nemogu ni kup da osvoje
0 0
Gaston
Liverpool je protiv Chelsea igrao u finalu EFL Kupa, novinarčiću.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti