Sjajni stručnjak ima još godinu dana ugovora (Foto: EPA

Žele sačekati

Edin Terzić učinio čudo, ali neće tako lako dobiti novi ugovor s Borussijom

Midhat Šljivak

Edin Terzić neće dobiti novi ugovor u Borussiji Dortmund barem do kraja ove godine iako je uveo ekipu u finale Lige prvaka.

Sjajni stručnjak Edin Terzić neće dobiti novi ugovor od strane rukovodstva Borussije iz Dortmunda sve dok tim ne pokaže napredak i u prvenstvu Njemačke.

Iako je ove sezone vođenjem njemačkog velikana 41-godišnji stručnjak oduševio apsolutno sve, rukovodstvo tima ne žuri s novim ugovorom.

Razgovora ovog ljeta na tu temu neće ni biti. O njegovoj sudbini odlučivat će se krajem godine nakon što se sagleda napredak tima u Bundesligi.

"Razgovori o novom ugovoru za Edina Terzića će sačekati kraj godine. Klub želi vidjeti kako će izgledati tim u prvenstvu u prvom dijelu sezone, te će potom donijeti odluku. Terzić mora dokazati da može raditi dobar posao i u prvenstvu", navode njemački mediji.

Terzića ugovor s Borussijom veže do ljeta naredne godine, a sigurno da se za trenersku budućnost nema potrebe brinuti nakon zaista odličnog vođenja ekipe u proteklim godinama.

Ovaj stručnjak je ekipu iz Dortmunda vodio u 128 utakmica i ima učinak od 75 pobjeda, 24 neriješena meča i 29 poraza.

Trofeji su međutim izostali. Podignut je samo jedan i to DFB Pokal 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Većinu trenerske karijere Edin Terzić je proveo u Borussiji iz Dortmunda. Radio je za Jurgena Kloppa i Luciena Favrea, a imao je uspješnu saradnju i sa Slavenom Bilićem u Bešiktašu i West Hamu.

Stručnjak bh. porijekla ima ozbiljan CV da radi u najboljim evropskim klubovima i sigurno da Borussia ima najviše izgubiti u ovom slučaju.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.