Ko zna šta mu nosi sutra? Srušen veliki san, pogled u budućnost zamagljen

Adeyemi je sinoć ostao razočaran

Ko zna šta mu nosi sutra? Srušen veliki san, pogled u budućnost zamagljen

Eldar Ganibegović

Pobjednički mentalitet je sintagma koja ne postoji u rječniku Borussije Dortmund, što se i sinoć pokazalo. Snimci izbezumljenih igrača ovog kluba kruže društvenim mrežama.

Prošle je sezone Borussia Dortmund bila na pragu titule prvaka Njemačke. U posljednjem kolu je trebala da pobijedi na svom terenu i osvoji titulu, no to se nije desilo i Bayern je skočio na prvo mjesto i nastavio svoju dominaciju koja je prekinuta ove sezone.

Vrlo rano je ove sezone postalo jasno da Borussia Dortmund nema šanse da postane prvak Njemačke, no otišla je do samog kraja kada je takmičenje u Ligi prvaka u pitanju.

Sinoć je na Wembleyju u Londonu većim dijelom utakmice bilja bolja od Real Madrida, ali kada protiv Kraljeva ne iskoristite veliki broj šansi uslijedi kazna. Real Madrid je slavio s 2:0 i osvojio titulu prvaka Evrope po 15. put.

Posebno su Milioneri bili bolji u prvom poluvremenu. Potpuno su neutralizirali Real Madrid, ali i propustili nekoliko velikih prilika.

Jedan od igrača koji je imao nekoliko šansi je Karim Adeyemi. Jednom je zaobišao Courtoisa i otišao previše u stranu pa je Carvajal blokirao, da bi u drugom navratu belgijski golman odranio njegov udarac.

Oglasi

Nakon utakmice bio je vidno razočaran. Veliki san se pretvorio u noćnu moru, a internet obilazi snimak njegovog pogleda ka nebu. 

Inače, Karim Adeyemi bi ovog ljeta mogao napustiti Borussiju Dortmund. Naredna destinacija u njegovoj karijeri mogla bi biti upravo Engleska gdje je sinoć igrao.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac nigerijskog porijekla (rođen u Minhenu), u Borussiju je stigao u ljeto 2022. godine za 30 miliona eura iz austrijskog Salzburga.

Ranije u karijeri igrao je za Liefering, a u mlađim kategorijama za Unterhaching, Forstenried i Bayern.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upisao je i četiri nastupa za A selekciju Njemačke uz jedan pogodak. Ima 17 nastupa za mlađe selekcije Njemačke i pet postignutih golova.

Ove je sezone na 34 nastupa zu svim takmičenjima postigao pet golova i podijelio dvije asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi