Mourinho je došao do Edina Terzića i nastala je scena za sva vremena: "Ovu noć nećeš zaboraviti"
Posebni je imao jasne savjete (Foto: AFP)

Posebni mu dao podršku

Mourinho je došao do Edina Terzića i nastala je scena za sva vremena: "Ovu noć nećeš zaboraviti"

Midhat Šljivak

Edin Terzić nije uspio odvesti Borussiju na krov Evrope. Tim iz Dortmunda je poražen u finalu Lige prvaka s 2:0 od Real Madrida, a nakon meča se na terenu dešavala zanimljiva scena između sjajnog trenera njemačkog tima i legendarnog Josea Mourinha.

Jose Mourinho je još jednom pokazao zašto je poseban u svijetu fudbala. Legendarni Portugalac je nakon finala Lige prvaka prišao treneru Borussije Edinu Terziću i pružio mu je riječi utjehe.

Razgovarali su Jose i Edin poprilično dugo. Portugalski stručnjak je otkrio šta mu je rekao.

"Rekao sam da će mu biti veoma teško i da mu vrijeme neće pomoći, te da će se uvijek sjećati ovog poraza, no da mora biti veoma ponosan na posao koji je napravio."

"Kao trener ne možeš napraviti previše na terenu. Trener ne može zabiti gol, ne može ubaciti loptu u mrežu, ali može organizovati ekipu, dati joj samopouzdanje."

Oglasi

"On je to uspio napraviti. Pristup je bio nevjerovatan, bili su hrabri. Uradili su sve što su mogli, ali nedostajali su golovi. Mora biti ponosan, no neće nikad zaboraviti ovu noć", poručio je Mourinho.

Jose je napravio zaista fenomenalan potez. Terziću će itekako značiti njegove riječi podrške, no kao što je Mourinho rekao, poraz u finalu se neće zaboraviti.

Mourinho novi trener Fenerbahčea

Jose Mourinho je tokom utakmice Lige prvaka imao ulogu stručnog komentatora, a već danas je otputovao na novi posao.

Posebni je prihvatio ponudu turskog velikana Fenerbahčea. On će u naredne dvije godine predvoditi istanbulski tim.

Oglasi

Odlučio se Portugalac isprobati nešto novo. Rukovodstvo Fenera dalo mu je sve što je želio, na stolu je ugovor od 20 miliona i Jose već danas stiže na posao.

Mourinho će biti predstavljen na stadionu Fenerbahčea. Očekuje se dolazak ogromnog broja navijača i priprema se pravi spektakl.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Žuto-plavi silno žele osvojiti titulu prvaka. Posljednju su osvojili prije 10 godina i to će biti glavni zadatak za legendarnog portugalskog trenera.

Najavljuje se također i pokušaj dobrog rezultata na evropskoj sceni. Imat će Mourinho na raspolaganju 100 miliona eura da nešto pokuša napraviti i vidjet ćemo koliko će uspjeti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi