Slijedi raskid ugovora?

Sprema li se povratak u Sarajevo? Turci tvrde da je Ajdin Hasić "višak" u Bešiktašu

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Ajdin Hasić prošlog ljeta stigao je u FK Sarajevo na posudbu iz Bešiktaša i pokazao se kao dobro pojačanje, a nakon što je sezona završena vratio se u svoj matični klub.

U ekipi Bešiktaša Hasić je stigao početkom 2020. godine kada je napustio Dinamo iz Zagreba, ali nikada nije uspio da se nametne u redovima velikana iz Turske.

Igrao je tako na posudbama u Umraniyesporu, te Goztepeu, a prošlog ljeta je stigao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u ekipu Sarajeva gdje je odigrao jako dobru sezonu.

Odigrao je Ajdin Hasić 33 utakmice u dresu tima sa Koševa u svim takmičenjima, te je postigoa devet golova i upisao je šest asistencija.

Hasića ugovor za Bešiktaš veže do 2025. godine i on je najavio kako će ovog ljeta pokušati da se izbori za mjesto u prvom timu, ali kako stvari stoje neće imati priliku za to.

Kako su danas prenijeli turski mediji četiri igrača otpisana su od strane Bešiktaša, a jedan od njih je upravo Ajdin Hasić.

"Planirano je da ugovori Rebića, Amarteya, Ajdina Hasića i Javi Montera budu raskinuti u Bešiktašu", tvrde mediji iz ove zemlje.

Iako su se navijači Bešiktaša radovali povratku Hasića, te u se nadali da će dobiti pravi priliku u njihovom klubu očito je da će i oni ostati razočarani.

Sigurno je da bi navijači Sarajeva raširenih ruku ponovo dočekali Hasića da se vrati u njihov klub.

To se možda i najbolje vidi po načinu na koji su se od njega oprostili na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Hvala tebi za svaki gol! Da te zdravlje služi i bez povreda. Vrati nam se nekad", "Hvala ti", Kralju ovog sporta, hvala za sve puno sreće i zdravlja u životu tebi i tvojoj porodici", "Hvala tebi doktore", "Molim te nemoj ići", bili su neki od komentara navijača Sarajeva.

Ostaje da vidimo šta će se u narednim danima dešavati kada je riječ o Ajdinu Hasiću i nastavku njegove karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.