Hasić najavio povratak u Bešiktaš: Već na pripremama se želim dokazati, to je moj cilj
Hasić u dresu FK Sarajevo

Trenutno na posudbi u FK Sarajevo

Hasić najavio povratak u Bešiktaš: Već na pripremama se želim dokazati, to je moj cilj

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Ajdin Hasić je brzo pokazao kvalitete u Wwin ligi.

Hasić je stigao na Koševo kao posuđeni igrač Bešiktaša, a bordo tim trenutno vodi bitku za Evropu. Protiv Borca je Hasić dobio šansu sa klupe, a već sutra njegov tim očekuje novi ispit.

Zove se HŠK Zrinjski, a na Koševu su blizu ispunjenja svog cilja.

Na ljeto će sigurno doživjeti određene igračke promjene, a prema svemu sudeći klub će napustiti i sam Hasić.

Najavio je to u razgovoru za turske medije, te istakao da se želi dokazati u Bešiktašu.

"Osjećam se snažnije i odlučnije da se dokažem u Bešiktašu. Mnoge stvari su se događale u prošlosti, treneri su se mijenjali, a imao i problema sa povredama. Sada je moj red da se dokažem zašto me Bešiktaš potpisao.

Oglasi

Trenutno mi je cilj priključiti se klubu na pripremama i pokazati svoje kvalitete. Dao sam sebi obećanje da ću opet igrati i zabijati golove za Bešiktaš. Moram opet osjetiti tu atmosferu na stadionu, to je mojn san i cilj upravo sada", ističe Hasić za msporx.com.

U Bešiktaš je došao iz zagrebačkog Dinama.

"Mnogi evropski klubovi su bili zainteresirani za mene prije Bešiktaša, ali sudbina me dovela u Bešiktaš. Čuo sam da je i Fenerbahče bio zainteresiran za mene u to vrijeme, ali to je sada prošlost. Gledamo samo naprijed".

Posebno pamti svoj prvi pogodak u dresu Bešiktaša, a desio se protiv Kayserispora 2021. godine.

"Bešiktaš je veliki klub, sa dugom historijom, nevjerovatnim navijačima i veličanstvenim stadionom. Osvojili smo i titulu, a ja sam se tada povrijedio. Pomiješane su bile emocije, ali bilo je trenutaka koje će kao član Bešiktaša vječno pamtiti".

Ugovor sa turskim klubom ima do ljeta 2025. godine, te je teško očekivati da će ostati na Koševu, pogotovo što je i sam izrazio želju da krene put Turske.

Turski mediji naravno spomenuli su i Edina Džeku koji trenutno briljira u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Džeko je jedan od najpopularnijih ljudi u BiH. On je zaista legenda, puno poštovanje za sve što radi. U svakom klubu gdje je igrao bio je jedan od najvažnijih igrača, najbolji strijelac, osvajao je trofeje... Čak je i sada kao nogometaš gladan uspjeha. Fenerbahče je napravio 'bingo' njegovim dovođenjem i stvarno sam ponosan na njega", dodao je Hasić.

Hasić je za Sarajevo upisao 23 nastupa, te dodao sedam pogodaka i pet asistencija u Wwin ligi, dok je u Kupu BiH upisao četiri nastupa i dodao jedan pogodak. Rođen je 7. oktobra 2001. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi