Rakow i Sporting dogovorili transfer Kovačevića, poznato koliko će novca zaraditi Sarajevo?
Foto: Tomasz Kudala PressFocus

Čeka se još zvanična potvrda

Rakow i Sporting dogovorili transfer Kovačevića, poznato koliko će novca zaraditi Sarajevo?

Endin Čaušević

Mediji u Portugalu jutros piše da je transfer Vladana Kovačevića iz poljskog Rakowa u lisabonski Sporting već dogovoren, te je poznata visina obeštećenja koja će biti plaćena za ovog golmana. Također, po tom iznosu jasno je koliko će od svega inkasirati i FK Sarajevo.

Već neko vrijeme špekuliše se uveliko o tome da će Kovačević ovog ljeta napustiti Rakow, te da je nakon tri sezone u poljskom klubu odlučio da je vrijeme da napravi novi iskorak u karijeri.

Kovačević je i ove sezone bio prvi golman u Rakowu i njegove partije u poljskom klubu nisu prošle nezapaženo, a čini se da je već jasno da ćemo nekadašnjeg golmana Sarajeva od naredne sezone gledati u dresu Sportinga iz Lisabona.

Portugalski mediji objavili su da je Sporting veoma brzo dogovorio sve uslove s Kovačevićem koji je itekako zainteresovan da karijeru nastavi u tom klubu, a čini se da je sve riješeno i što se tiče Rakowa.

Jutros su mnogi mediji u Portugalu objavili da će Kovačević gotovo sigurno potpisati za Sporting i da bi sve trebalo biti ozvaničeno veoma brzo.

Također, otkriveno je da će transfer ovog 26-godišnjaka najvjerovatnije iznositi pet miliona eura što je odlična cifra za Rakow, a uz dodatne bonuse iznos bi trebao biti i do šest miliona.

Oglasi

Poljaci su Kovačevića prije tri godine doveli iz Sarajeva za 300.000 eura, a sada će ga prodati za pet miliona eura što je sjajan posao. No, sigurno da i na Koševu zadovoljno trljaju ruke jer će Sarajevo dobiti 15% iznosa.

Po ugovoru s Rakowom bh. klub ima pravo na 15% od iznosa transfera, a to znači da bi Sarajevo trebalo zaraditi oko 900.000 eura ukoliko Sporting plati šest miliona eura za njihovog nekadašnjeg golmana. U "najgorem slučaju" Sarajevo će zaraditi 750.000 eura ako transfer bude pet miliona eura, odnosno bez bonusa što je teško da će se desiti.

Kako navode mediji u Portugalu očekuje se da će Kovačević imati ulogu prvog golmana s obzirom da je Franco Israel doživio tešku povredu koljena u finišu sezone.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Na golu Sportinga u finišu sezone bio je iskusni Antonio Adan, ali jasno je da on u novoj sezoni neće imati ulogu prvog golmana. Na meti Sportinga je bilo nekoliko golmana, ali na kraju je izbor čini se pao na Kovačevića.

Riječ je o golmanu koji je karijeru počeo u Željezničaru iz Banjaluke, a u Sarajevo je stigao na ljeto 2016. godine. U prvom timu Sarajeva upisao je ukupno 98 nastupa. Što se tiče Rakowa u prethodne tri sezone za poljski klub je branio na ukupno 113 utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Ovaj velikosrpski ili svesrpski golman vec 3 godine odlazi iz Rakowa. Na kraju ce koliko vidim u Slobodu iz Varcar Vakufa.
1 8
Oblivion
Odlican posao. Tako se to radi. Sarajevo prodalo Kovacevica, Sahinovica i Dizdarevic. A to sto hoce da brani za srbiju, njegova stvar, i u reprez. igraju igraci iz Svedske, Austrije, Njemacke gdje su rodjeni, oni valjaju, a kad neki iz BiH nece da igra, onda ne valja. Glupost teska.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti