Slaven Bilić u životu nije bio na tako slatkim mukama, telefon zvoni non-stop, njegova želja se zna

Koju ponudu će prihvatiti na kraju?

Slaven Bilić u životu nije bio na tako slatkim mukama, telefon zvoni non-stop, njegova želja se zna

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Slaveni Bilić prošlog ljeta odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje je preuzeo ekipu Al-Fateha i iza sebe ima poprilično dobru sezonu. Dokaz za to su i ponude koje je Bilić dobio, a jedna od njih ga itekako privlači.

Bilić je prošlog ljeta potpisao za Al-Fateh ugovor na dvije godine i uspio je da opravda očekivanja jer su čelnici saudijskog kluba zadovoljni s onim što je hrvatski stručnjak ostvario u minuloj sezoni.

Međutim, u prethodnim danima uveliko se špekuliše o tome da bi se ovaj 55-godišnjak mogao već ovog ljeta vratiti u Evropu jer na stolu ima dvije ponude, a jedna od njih je za Bilića itekako primamljiva.

Iako u Al-Fatehu žele da Bilić ostane do kraja iduće sezone nije nemoguće da hrvatski stručnjak ponovo promijeni sredinu i vrati se u Evropu.

Pojavila se informacija da Bilić na stolu ima već ponudu za povratak selektorskom poslu jer ga na klupi svoje reprezentacije želi Irska. Irci su otvoreno pokazali interes za dolazak Bilića, ali on im još uvijek nije dao svoj konačan odgovor.

Pored ponude iz Irske tu je i ponuda koja Bilića posebno privlači jer ga želi nekadašnji klub gdje je ostavio veliki trag i ostao u sjajnom sjećanju navijačima, a to je turski Bešiktaš.

Oglasi

Bešiktaš iza sebe nema baš najbolju sezonu zbog čega je Fernando Santos dobio otkaz, a navodno upravo je Bilić prva želja čelnika kluba koji su spremni da učine sve kako bi nagovorili hrvatskog trenera da se vrati u Istanbul.

Bilića navijači Bešiktaša itekako cijene i poštuju zbog onoga što je uradio dok je bio trener ovog tima prije desetak godina. Tada se i predstavio Evropi na sjajan način, te je nakon dvije sezone u Bešiktašu krenula njegova avantura u Engleskoj.

Navodi se da je poziv iz Turske itekako privukao Bilića jer je i dalje u sjajnom odnosu s čelnicima kluba, te projekat koji su mu oni predstavili čini se kao izazov kojeg bi hrvatski stručnjak mogao prihvatiti.

Međutim, ulogu u svemu tome igra i njegov trenutni klub jer Saudijci ne žele tako lako da izgube Bilića. Spremni su da mu ponude novi ugovor i veću platu kako bi zasjenili ponude iz Irske i Turske.

Oglasi

Kako piše hrvatski Germanijak pozivi čelnika Bešiktaša stigao je prošle sedmice, ali kao i Ircima iskusni trener nije htio dati konačan odgovor.

Bilić je spreman na pregovore ovog ljeta sa svim zainteresovanim stranama, te nijednu ekipu nije odbio u startu. Sigurno je da je interes ogroman i bit će zanimljivo vidjeti za kakvu opciju će se na kraju odlučiti.

Prema posljednjim informacijama trenutno je najbliži tome da se vrati u Bešiktaš, ali u fudbalu smo već navikli da se stvari mogu preko noći preokrenuti.

Bilić je trenersku karijeru počeo u Hajduku, a bio je selektor mlade i seniorske selekcije Hrvatske. Još je trenirao Lokomotivu iz Moskve, Bešiktaš, West Ham, Al-Ittihad, WBA, BJ Guoan i Watford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi