Nijemac se oprostio

Ima li nade u povratak Tonija Kroosa? Ancelotti poručuje: "Samo jedan poziv je dovoljan"

Eldar Ganibegović

Nije tajna koliko Carlo Ancelotti voli Tonija Kroosa i njegov stil igre. Sada je jasno da italijanski stručnjak ne bi imao ništa protiv da Toni Kroos nastavi karijeru.

Sjajni njemački veznjak Toni Kroos uskoro će okačiti kopačke o klin. Već se oprostio od Real Madrida.

Od Kraljeva se oprostio u stilu. Nakon što je početkom godine osvojen španski Superkup, na Santigao Bernabeuu je proslavljena titula prvaka Španije, a onda je osvojena i Liga prvaka.

Dakle, osvajanjem Lige prvaka oprostio se od Real Madrida, a posljednje utakmice u karijeri odigrat će u dresu reprezentacije Njemačke.

Njegova zemlja će od 14. juna do 14. jula biti domaćin Evropskog prvenstva i u zavisnosti od toga koliko daleko dogura zavisit će i to kada će Kroos završiti karijeru.

Jasno je da mu je želja da se sa zlatom oko vrata i titulom prvaka Evrope oprosti od fudbala, no to će biti težak zadatak uprkos domaćinstvu Njemačke.

Mnogi su mišljenja da je prerano rekao "dosta". Jedan od njih je vrlo vjerovatno i Carlo Ancelotti.

Trener Real Madrida dao je nedvosmislenu izjavu kada je Toni Kroos u pitanju. Istakao je da bi ga rado primio nazad ukoliko se Nijemac odluči da promijeni odluku.

"Već sam rekao Toniju Kroosu... ako se predomisli, možda u narednim mjesecima, samo jedan telefonski poziv i počinjemo ponovo", rekao je italijanski stručnjak.

Jasno je da je teško očekivati da dođe do takvog raspleta situacije, pa je Real Madrid već pronašao zamjenu i to u Italiji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sljedećeg ljeta Kraljeve će vrlo vjerovatno napustiti i Luka Modrić, a njegovim odlaskom tako će završiti jedna velika era Real Madrida u kojoj je osvojeno čak šest titula prvaka Evrope. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.