Toni Kroos odlazi - Real Madrid zamjenu pronašao u Italiji

U ekipi Intera

Toni Kroos odlazi - Real Madrid zamjenu pronašao u Italiji

Eldar Ganibegović

Njemački veznjak Toni Kroos završio je s fudbalom, odnosno zvanično će okačiti kopačke o klin ovog ljeta i tako ujedno napustiti i Real Madrid. No, Kraljevi su navodno zamjenu pronašli u Italiji.

Finale Lige prvaka i pobjeda nad Borussijom 2:0 bila je posljednja utakmica za njemačkog veznjaka Tonija Kroosa, barem kada govorimo o klupskom fudbalu.

Odlučio je na kraju sezone da okači kopačke o klin, a njegova posljednja utakmica biti će u dresu Njemačke na EURO-u i vidjet ćemo dokle će Elf dogurati.

Real Madrid tako mora da nađe zamjenu za njega. Inostrani mediji navode da je Kraljevski klub oči uperio ka Italiji i to prema prvaku Interu.

Mundo Deportivo prednosi kako u Real Madridu smatraju da je idealna opcija za zamjenu Kroosa Nicolo Barella, 27-godišnji veznjak Intera.

Oglasi

Bio je jedan od ključnih igrača Intera prošle sezone u osvajanju titule prvaka Italije, baš kao i prije tri godine.

Također, bio je motor ekipe koja je 2023. godine igrala finale Lige prvaka u Istanbulu i postala viceprvak Evrope.

Ugovor s Interom ima do ljeta 2026. godine. Italijanski prvak bi bio spreman da ga pusti za 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno, Real Madrid će probati da spusti cijenu i stoga se uskoro očekuje da se otvore pregovori s čelnicima tima s Meazze.

Veznjak je prošle sezone u svim takmičenjima igrao na 48 utakmica, te je postigao dva gola i podijelio sedam asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi