Ni PSG ni City: Rodrygo izabrao novi klub, čekaju ga Konferencijska ligi i gomila novca

Nezadovoljan statusom u Realu

Ni PSG ni City: Rodrygo izabrao novi klub, čekaju ga Konferencijska ligi i gomila novca

Admin Čaušević

Rodrygo je višak u Real Madridu te Brazilac ozbiljno razmišlja o odlasku. Ukoliko se to i desi prema izvještajima iz Engleske već je izabrao novi klub te u novoj sezoni ne bi igrao u Ligi prvaka.

Ako je neka liga luda za Rodrygom onda je to definitivno Premiership. Napadač Real Madrida završio je u centru glasina moguće transfera i to u Manchester City.

Tokom sedmice se pojavila vijest da je i sam Pep Guardiola kontaktirao sjajnog napadača da ga dovede na Etihad, međutim izgleda da Brazilac ima druge planove.

Sjajnom 23-godišnjaku je zatvoren prostor na Bernabeuu i mogao bi se preseliti negdje drugo nakon dolaska Kyliana Mbappea i Endricka na Bernabeu.

Prema izvještajima TeamTalka jedini klub koji je do sada pokazao konkretan interes za Brazilca je Manchester City. Pep Guardiola jako poštuje Rodryga i smatra ga idealnim igračem da pojača Građane.

Međutim, izgleda da Rodrygo ima druge planove te bi mogao završiti u Londonu. Odnosno u Chelseaju koji će u sezoni 2024/25 igrati Konferencijsku ligu.

Oglasi

Možda će Brazilac ostati bez Lige prvaka, ali bi ga u Londonu čekala daleko veća plata od trenutnih osam miliona eura koliko zarađuje godišnje u Realu.

Chelsea je već kontaktirao igračeve predstavnike kako bi dogovorili uslove potencijalnog dogovora. Taj transfer bi definitivno predstavljao iznenađenje.

Situaciju oko Rodryga ozbiljno prati i PSG koji traži zamjenu za Mbappea. Ipak, čini se da je Brazilac već odlučio da njegova naredna stanica bude Stamford Bridge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rodrygo ima ugovor s Los Blancosima do 2028. godine. Florentino Perez za njega planira uzeti ozbiljan novac. Spominjala se cifra veća od 100 miliona eura.

Real je doveo Mbappea besplatno, ali je će Francuzu morati isplatiti bonuse za potpis koji su veći od 100 miliona eura. Taj novac bi se mogao zaraditi prodajom Rodryga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Modrić potpisao, ide sad nekoliko dana o Rodrigu.
2 0
Samorealno123
Rodrigo je prvo najveci navijac Real Madrida i sigurno da nece otic za parama. Kad napises ovakav clanak, stavi barem izvor. Fabrizzio je najbolji sto se tice toga i nigdje nije pisao o ovome da on zeli otici. Svak je danas novinar, chat gtp clanak
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi