Sportski direktor Bayerna o Mbappeovom prelasku u Real: "Sve ovo će u jednom trenutku eksplodirati"

Zabrinut zbog dešavanja u svijetu fudbala

Sportski direktor Bayerna o Mbappeovom prelasku u Real: "Sve ovo će u jednom trenutku eksplodirati"

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Max Eberl komentarisao je transfere u svijetu fudbala koji vrte impresivne količine novca pa se dotakao i prelaska Kyliana Mbappea iz PSG-a u Real Madrid.

Eberl strahuje kako će cijeli sastav "eksplodirati" u kratkom vremenu, pogotovo jer novac od klubova odlazi u džepove igrača i poslovnih ljudi.

"Uvijek možete postati škrtiji s novcem, ali svi klubovi koji postoje postupno će postati čavao u lijesu fudbala", objasnio je Eberl u razgovoru za novine 'Sueddeutsche Zeitung'.

"Ako u određenom trenutku sav novac napusti tržište, tada više neće biti posla. Govorimo o stotinama miliona eura. To je previše i u određenom trenutku imate osjećaj da će sve ovo eksplodirati", dodao je Eberl.

Max Eberl strahuje šta bi se moglo dogoditi dolaskom Saudijske Arabije na scenu koja svojim igračima daje velike plaće.

Oglasi

"U jednom trenutku će doći do zasićenja i Saudijska Arabija će početi prodavati. To mi ne daje dobre osjećaje, moram reći da budem pošten, takvo je tržište u ovom trenutku. Novac odlazi, a klubovi nemaju koristi Od ovoga samo igrači, porodice i agenti imaju koristi, ali klubovi nemaju. U prošlosti je novac ostajao u ciklusu, ali to se događa sve manje", dodao je on.

U slučaju Mbappea, PSG nije osigurao nikakva sredstva, pošto je Francuz otišao bez odštete, a Real Madrid ponudio je igraču 100 miliona eura kao bonus za potpis, uz plaću od 15 miliona eura i brojne provizije i bonuse, dok će naravno i njegov agent te porodica dobiti dobar dio kolača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mbappeov transfer u Real samo je jedan u nizu velikih koji će se dogoditi ovog ljeta, dok smo prethodno ljeto najviše ispraćali velika fudbslaka imena u Saudijsku Arabiju, uključujući Cristiana Ronalda, Marcela Brozovića, Sadija Manea, Robert Firmina, N'Gola Kantea i mnoge druge.

Ipak, rekord po visini odštete za jedan transfer drži Neymar, kojeg je PSG još 2017. Barceloni platio 222 miliona eura. Drugi je upravo Mbappe koji je 2018. prešao za 180 milion eura iz Monaca u PSG, a treći Philippe Coutinho kojeg je Barca Liverpoolu platila 145 miliona eura 2018. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666065968
Neka kazu kolike su plate u Bajernu,medju najvecim platama. Problem je sto vise niko nece i bundes ligu o sto opada gledanost
1 0
ubnt
Kmece bavarci jer su izgubili monopol nad igracima u bundesligi. Kada su otimali najbolje igrace timovima koji su se usudili pobijediti ih onda je ok. Sada kada ti igraci vise ne dolaze u Bayern odmah problem. Ekonomska katastrofa, kataklizma. Mrsh
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi