Bristrić na utakmici U21 reprezentacija BiH - Francuska na Grbavici 13. oktobra 2023. godine. (Foto: Armin Durgut/ Pixsell)

Slijedi novi veliki transfer

Dva premijerligaša kontaktirala Admira Bristrića, mladi reprezentativac već odlučio gdje će igrati · Saznajemo

Edmir Škorić

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Admir Bristrić (21) trenutno je član ljubljanske Olimpije, ali veoma brzo bi trebao promijeniti klub.

Bristrić je početkom 2023. godine stigao u Olimpiju iz Ljubljane i potpisao do ljeta 2026. godine. Bivši napadač Rijeke sada se nalazi pred novim transferom. SportSport saznaje da će za nekoliko dana napraviti još jedan veliki transfer.

Mladi napadač rođen u Gradačcu imao je interesantne dvije ponude iz Bosne i Hercegovine, ali se na kraju samo zahvalio i odlučio ostati u inostranstvu.

Prema našim saznanjima, dobio je sjajne uslove i ponudu koju nije mogao odbiti. Sama odštetna klauzula u ugovoru s novim klubom iznosi 1,1 milion eura . Potpis ugovora očekuje se u narednim danima.

Proteklih dana dva kluba u BiH iskazali su želju da potpišu Bristrića. Bilo je ponuda i za kompletan transfer, ali i za posudbu. Kako smo saznali, pozivi su stigli iz mostarskih klubova Zrinjskog i Veleža, ali je i jednima i drugima ljubazno objašnjeno da on ima druge planove i da se sprema za novi iskorak u karijeri.

Bristrić je već boravio u Mostaru jer je igrao za kadete i juniore Zrinjskog u sezoni 2020/21, potom je igrao za juniore Slobode, a onda se otisnuo u Rijeku. Tamo je najprije igrao za juniore, pa prešao u Hrvatski dargovoljac na posudbu, a onda zaigrao i za prvi tim Rijeke, da bi u januaru 2023. potpisao za Olimpiju.

Kako ima samo 21 godinu, jasno je da je pred ovim napadačem obećavajuća karijera i svijetla budućnost.

S Olimpijom je osvojio duplu krunu, a svojevremeno ga je legendarni hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ proglasio nasljednikom Edina Džeke. Upravo mu je napadač Fenerbahčea omiljeni igrač, a to je jednom prilikom otkrio u razgovoru za SportSport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih neke stvari da naučim od njega. Volim da gledam njegove utakmice, neke stvari koje on radi ja pokušavam da kopiram. Nisam se s njim upoznao, volio bih jednog dana. Što se tiče ostalih 'zvijezda', poznajem Muhameda Bešića. Naravno da ih sve volim gledati i utakmice reprezentacije uvijek su posebne, bez obzira ko od igrača igra i ko je protivnik ili koji je nivo takmičenja".

Kao i mnogima, Bristriću je san zaigrati za seniorsku reprezentaciju BiH i za sada nezaustavljivo juriša ka ostvarenju tog sna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.