FOTO: EPA

Mnoge je iznenadio

Fudbaler koji je izludio fudbalsku planetu izabrao novi klub

Haris Zilić

Mladi fudbaler Crrystal Palace Michael Olise (22) odličnim partijama privukao je pažnju na sebe i londonski klub će dobro zaraditi ovo ljeto od njegovog transfera.

Ostrvski mediji pisali su da je pomenuti fudbaler veoma blitzu potpisa za Chelsea u igri je bila i Aston Villa, ali nove informacije donose preokret.

Navodno je ovaj 22-godišnji fudbaler odlučio da karijeru nastavi u minhenskom Bayernu.

Ugovor sa Crystal Palaceom ima ljeta 2027. godine, ima vrijednost od 55 miliona eura i u londonskom klubu su svjeasni da bi mogli dobro napuniti kasu ovo ljeto.

U Crystal Palace je dođao 2021. godine iz Readinga i postao je jedan od najbitnijih fudbaler ovog engleskog premijerligaša.

Interesantno da je kao klinac bio u akademiji Chelseaja gdje se nije puno naigrao pa je vrlo brzo prešao i u akademiju Readinga, a kasnije je dobio priliku i u prvom timu ovog kluba.

Iako je rođen u Londonu, nosio je dres omladinskih reprezentacija Francuske.

Mnogi su iznenađeni što nije bio na spisku reprezentacije Francuske, ali ni Engleske za EURO u Njemačkoj, ali vidjet ćemo šta će odlučiti po pitanju reprezentacije u budućnosti.

Olise je igrao ranije za juniorsku i mladu selekciju Francuske i jasno je da se radi o sjajnom fudbaleru kojeg bi mnoge druge reprezentacije rado vidjele u svojim redovima. Ovaj 22-godišnjak interesantan je još jer pored Francuske ima još tri opcije kada su reprezentacije u pitanju.

Olise za Englesku ima pravo da igra jer je rođen u Londonu, te je cijelu dosadašnju karijeru proveo u toj zemlji.

Što se tiče Nigerije i Alžira pravo da igra za te selekcije ima zbog svojih roditelja. Njegov otac je iz Nigerije, a majka mu je državljanka Francuske koja je porijeklom iz Alžira i nije tajna da su ove selekcije već kontaktirale Olisea prije nekoliko godina kako bi "ispipali teren".

Za mladu reprezentaciju Francuske debitovao je u martu 2022. godine, te je na sedam utakmica zabio jedan pogodak.

Izgleda da je odlučio sada što se tiče klupske karijere, ali vidjet ćemo koliko u cijeloj priči ima istine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema sumnje da će Chelsea tek tako odustati, a sigurno i Bavarce raduje izbor ovog mladog fudbalera.

Kako god, Michael Olise će svakako biti jedna od vodećih transfer priča ovo ljeto u evropskom klupskom fudbalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.