On je najčudniji fudbaler svijeta: Na terenu je čudesan, ali niko ne zna šta mu se odjednom desi
Apsolutno sve je šokirao potez mladog fudbalera Crystal Palacea Michaela Olisea koji je odbio slaviti čudesan gol protiv Manchester Uniteda (Foto: Instagram)

Momak je neshvatljiv

On je najčudniji fudbaler svijeta: Na terenu je čudesan, ali niko ne zna šta mu se odjednom desi

Midhat Šljivak

Dosta je fudbalera u svijetu najvažnije sporedne stvari na svijetu koji imaju nešto što ih izdvaja od svih drugih, ali ako bi ko mogao ponijeti titulu najčudnijeg to je mladi fudbaler Crystal Palacea Michael Olise.

Michael Olise jučer je postigao spektakularan pogodak u 91. minuti za bod Crystal Palacea protiv Manchester Uniteda. Međutim, mnogo je začudilo što ovaj 21-godišnjak uopšte nije proslavio pogodak.

Dok su tribine bile u transu Olise se mirno okrenuo i pošao je prema svojoj polovici terena. Svi su se pitali zbog čega ovakav postupak, a odgovor je samo jedan - Olise je popriličan čudak.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cnk3PLvoxxI/?hl=en[/instagram]

O tome svjedoče njegove bivše kolege iz Readinga. Defanzivac Tom McIntyre otkriva kako je svima veoma čudno njegovo ponašanje u pojedinim trenucima.

"Svi smo mislili da je njegovo ponašanje veoma čudno. Ponekad ne bi slavio golove, a mi bismo se pitali šta se dešava. Postigao bi važan gol i samo bi se okrenuo. Šta radiš čovječe?"

Oglasi

"Međutim, bilo je situacija kada bi slavio. U sali bi igrao s menadžerom Paunovićem i kada bi zabio slavio bi. Ali u subotu postigne gol kući pred domaćim navijačima i ništa - samo stoji mirno"

"Nikada nismo otkrili zašto to radi. Nikad nam nije znao reći odgovor. On je jednostavno drugačiji - poseban igrač", govori Tom McIntyre.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkT1wXOO9cO/?hl=en[/instagram]

Nije slavlje jedino po čemu je Olise čuda. McIntyre otkriva još zanimljivih situacija.

"Sredinom prošle sezone sve nas je otpratio s Instagrama. Nikog nije prihvataio iz Readinga i mnogima je to zasmetalo".

Oglasi

"O njemu znam da voli ovih nekoliko repera. Mislim da su mu oni idoli i da želi biti kao oni. To je svima čudno, ali njemu nije. Njemu je to drugačije i cool".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfZp4R9uij_/?hl=en[/instagram]

Navijači Palacea nakon pogotka smatraju da je mladi fudbaler definitivno lud jer takav se gol ne može samo tako ignorisati.

Michael Olise rođen je u Londonu 2001. godine. Otac mu je Nigerijac, majka francusko-alžirskih korijena, a on nastupa za mlade selekcije Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U omladinskim kategorijama igrao je za Arsenal, Chelsea, kratko Manchester City, te Reading, gdje je na kraju i dobio šansu u prvom timu.

Član Crystal Palacea je od 2021. godine. Plaćen je više od osam miliona funti i postigao je šest pogodaka u 52 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi