Italijanski stručnjak ima tim prepun zvijezda (Foto: EPA)

Riješio probleme prije početka sezon

Mbappe i Vinicius manji od makovog zrna pred Ancelottijem - Ego im je morao svariti ono što su čuli

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe novo je veliko pojačanje madridskog Reala. Francuz će Kraljevima priključiti nakon Evropskog prvenstva i pojačat će ionako već strašni napad madridskog velikana.

Real Madrid je i ovog ljeta napravio vrhunski posao. Florentino Perez je doveo jednog od najboljih fudbalera svijeta i pojačao je tim Kylianom Mbappeom.

Tako će Kraljevi u narednoj sezoni pored njega imati niz vrhunskih ofanzivaca, no Carlo Ancelotti je morao rješavati problem i prije početka sezone oko toga gdje će igrati Mbappe i Vinicius Junior.

Dvije zvijezde igraju veoma slične pozicije na terenu, pa je Italijan odlučio napraviti dogovor s dvojicom fudbalera kako ne bi bilo nikakvih problema između njih.

Vini i Mbappe će tokom utakmica konstantno mijenjati pozicije. Smjenjivat će se na poziciji 'devetke' i krilnog napadača i Ancelotti je na taj način riješio problem koji su mnogi vidjeli kao nerješiv.

Sigurno je međutim da će među njima biti određene konkurencije. Radi se ipak o velikim zvijezdama koje imaju ogroman ego i dosta je onih koji se plaše da bi se to moglo odraziti na teren.

Vinicius Junior je imao svu slobodu u Realu u proteklim sezonama. Dolaskom Mbappea određene stvari unutar tima će se promijeniti i vidjet ćemo kako će dvije zaista ogromne zvijezde sarađivati skupa na terenu.

Naravno, ne treba tu zaboraviti ni ostale ofanzivce. Tu su Rodrygo i Brahim Diaz, a često u napad je znao i Jude Bellingham, koji će međutim u novoj sezoni, prema svim najavama, igrati nešto povučenije.

Ancelotti donio odluku i o izvođaču penala

Carlo Ancelotti je morao donijeti odluku i o tome ko će izvoditi penale dolaskom Kyliana Mbappea. I ovaj problem je lagano riješio.

I tu će se smjenjivati trojac koji je zadužen za kaznene udarce. Vinicius Junior, Jude Bellingham i Kylian Mbappe po dogovoru će se mijenjati.

Tako će zvjezdani trio morati da sarađuje na terenu i da gradi timski duh bez obzira na to kolike zvijezde bili. Carlo Ancelotti je prethodnih godina pokazao da itekako može kontrolisati mlade bogataše i njihov ego na terenu.

Mbappe je u PSG-u doslovno radio šta je htio. Međutim, sve se mijenja dolaskom u Real Madrid i tu će se morati više posvetiti timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve u svemu Kraljevi će imati zaista spektakularan napad u narednoj sezoni i jedva čekamo vidjeti kako će to sve izgledati.

Podsjetimo, Real je prošle sezone osvojio prvenstvo Španije i Ligu prvaka, a sigurno je da će uz Mbappea biti još veći favoriti za odbrane naslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.