Arda Guler u novoj sezoni s novim i neobičnim brojem, odabrao ga je u čast svog idola

Turčin mijenja broj na dresu

Arda Guler u novoj sezoni s novim i neobičnim brojem, odabrao ga je u čast svog idola

Edmir Škorić

Turski reprezentativac Arda Guler fokusiran je na nastupe na Euru, ali sa velikim entuzijazmom očekuje novu sezonu u Real Madridu.

Arda Guler nije puno igrao prošle sezone, imao je problema s povredama kada je tek stigao iz Fenerbahčea, ali je u završnici sezone pokazao kakav je potencijal. Potom je zablistao na Euru i postigao sjajan gol u meču protiv Gruzije u 1. kolu, a Carlo Ancelotti od njega očekuje puno i navodno mu je već obećao veliku minutažu.

Odlaskom Tonija Kroosa bit će i više vremena za mladu tursku zvijezdu. Guler nestrpljivo čeka da krene svoju drugu sezonu u Španiji, a navodno će igrati sa novim brojem na dresu i to s onim koji je nosio i njegov idol.

Odlasci Kroosa, Nacha Fernándeza i Joselua ostavljaju slobodnim neke bitne brojeve. Guler trenutno nosi broj 24, a spreman je zatražiti broj 14. Ovaj broj nosio je Joselu, koji odlazi u Saudijsku Arabiju, a Guleru je on značajan jer ga je svojevremeno nosio njegov idol i bivši igrač Reala Guti.

Što se tiče broja 6, koji je pripadao Nachu Fernandezu, njega bi na leđima trebao od nove sezone nositi Eduardo Camavinga.

Oglasi

Ostaje da se vidi hoće li Real odobirit zahtjev turske zvijezde ili će broj 14 pripasti nekom drugom igraču, a treba imati na umu da u klub dolaze i mladi stoper Leny Yoro, ali i zvijezda Bayerna Alphonso Davies, kao i Kylian Mbappe, koji bi ipak trebao zadužiti neki "važan" broj poput 9, 10 ili 11.

Iako su brojevi najmanje važni, ipak fudbalerima često znače jer ih vežu za određene trenutke, životne događaje ili određene osobe. Neki brojeve biraju s obzirom na važne datume, a neki jednostavno zato što su ih nosili njihovi idoli.

Dok Arda Guler briljira na Euru, Ancelotti je zbog njega spreman potrgati trenersku licencu

Poznato je ono što je u sezoni 2021/22 uradio Carlo Ancelotti, kada se prije početka iste kladio sa veznjakom Federicvom Valverdeom. Dogovor je bio sljedeći; ne postigne li 10 golova, Ancelotti će potrgati svoju trenersku licencu.

Kada je u meču protiv Elchea Urugvajac dao dva gola, Italijan je rekao: "Vjerujem da će Fede postići više od 10 golova tako da je moj posao siguran".

U toj je sezoni Valverde dao više golova nego u prethodne četiri zajedno. Iz nekog razloga je Ancelotti posebno vjerovao fudbaleru iz Urugvaja, a sada je pronašao novog "junaka" i spreman je ponovo staviti trenersku licencu na kocku.

Oglasi

Predsjedniku Reala Florentinu Perezu je rekao da "taj dečko ima da zabije najmanje 15 golova". To bi značilo i više minuta za 19-godišnjeg Ardu Gullera, turskog čarobnjaka koji je u prvoj sezoni malo igrao i zbog velike konkurencije i zbog silnih povreda. Sada će se stvari značajno promijeniti u korist Arde.

No, i pored svega toga je bivši igrač Fenerbahčea uspio zabiti šest golova, tako da nije nerealno ono što Ancelotti govori. U svakom slučaju, Perez zadovoljno trlja ruke, golovi će očigledno stizati sa svih strana, iako kompletan svijet najviše očekuje od napadačkog tandema Vinicius - Mbappe, a tu će biti i Rodrygo i Endrick kao rezerve.

I Jude Bellingham je prošle sezone pokazao koliko može da bude efikasan vezni red Reala, pa je ovaj 20-godišnjak zabio čak 19 golova na 28 mečeva La Lige i najzaslužniji je za osvojenu titulu. Englez je također dao četiri gola u Ligi prvaka, koja je takođe osvojena i mora se priznati da niko nije mogao ni pretpostaviti takvu efikasnost mlade zvijezde nakon što je kupljena od Borussije Dortmund.

Što se tiče Gulera, on se često povezuje s drugim klubovima. Prošle sezone je bilo govora o posudbi, ali je upravo Ancelotti tražio njegov ostanak tvrdeći da mu "za uspjeh treba svaki igrač".

I ekipa Liverpoola zaintresovana je za tursku zvijezdu. Engleski mediji pišu da je 19-godišnjak jedna od glavnih želja novog menadžera Arnea Slota.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Liverpool želi potpisati Ardu Gulera iz Real Madrida. Novi menadžer Arne Slot rado bi ga vidio u svojim redovima ako postoji mogućnost da se transfer realizuje", navode engleski mediji.

Ipak, čini se da je sve uzaludno jer je Guler doveden da u budućnosti bude lider Reala. A dečko uživa na sve strane. Nedavno je protiv Gruzije zabio jedan od najljepših golova Eura i sa 19 godina postao je omiljeni fudbaler za sve u Turskoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi