Carlo Ancelotti: "Znate li zašto Bernabeu aplaudira Luki Modriću?"
Hrvatski fudbaler provodi možda i posljedne dane u Madridu (AP Photo/Manu Fernandez)

Italijan sve objasnio

Carlo Ancelotti: "Znate li zašto Bernabeu aplaudira Luki Modriću?"

M. Šljivak

Luka Modrić večeras je odigrao svoj 350. susret za Real Madrid u La Ligi. Jubilej je proslavio pobjedom nad Celtom od 4:0 i na terenu je proveo 83 minute. Nakon utakmice o Hrvatu je govorio trener Reala Carlo Ancelotti.

Hrvatski veznjak Luka Modrić je u utakmici s Celtom dobio šansu od prve minute. Carlo Ancelotti mu je ukazao povjerenje i 38-godišnjak je uzvratio jako dobrom partijom.

Modrić je igru napustio u 83. minuti, bio je to njegov 350. nastup u La Ligi, a publika na Santiago Bernabeu ga je ispratila ovacijama i aplauzima.

Iako mnogi misle da se 38-godišnjaku aplauzi dolaze samo zbog činjenice da će na kraju sezone napustiti Real, trener Kraljeva Carlo Ancelotti ima drugačije viđenje situacije.

"Luka Modrić je odigrao vrhunsku utakmicu. Moram vam reći, navijači mu ne aplaudiraju jer misle da su ovo njegove posljednje utakmice već zbog njegove igre", govori Ancelotti.

Oglasi

Modrić je u dresu Real Madrida odigrao ukupno 519 utakmica uz učinak od 39 golova i 83 asistencije. Osvojio je sve što je mogao i postao je apsolutna ikona kluba.

Sudbina iskusnog hrvatskog fudbalera u klubu još nije poznata. Jasno je da on želi igrati na visokom nivou, no Real mu nije spreman ponuditi ništa više osim epizodne uloge u narednoj sezoni.

To definitivno vodi ka njegovom odlasku iz Madrida nakon 12 godina. Hoće li se to zaista desiti znat ćemo veoma brzo.

Ancelotti: "Arda ima budućnost u Realu"

Pored Luke Modrića tema press konferencije Real Madrida bio je i mladi turski fudbaler Arda Guler.

Oglasi

Talentovani 19-godišnjak šansu za igru dobio je u 89. minuti. Pet minuta kasnije zatresao je mrežu Celte i postavio je konačan rezultat meča od 4:0.

Ancelotti tvrdi da je Arda ostvario veliki napredak i saopštio je kako ovaj tinejdžer ima budućnost u kraljevskom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Arda Guler je igrao jako malo, ali je bio uvjeren da može napraviti nešto. Napravio je potez koji pokazuje sav njegov talent. On je vrhunski talenat, napredovao je mnogo. Ima budućnost ovdje, nema sumnje", istakao je trener Real Madrida.

Turski fudbaler je nastupio samo šest puta ove sezone u dresu Reala i na terenu je proveo svega 96 minuta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi