Neymar izabrao najružnijeg igrača: "Igrao sam s puno ružnih, ali uz dužno poštovanje..."

Valjda se samo šalio

Neymar izabrao najružnijeg igrača: "Igrao sam s puno ružnih, ali uz dužno poštovanje..."

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Neymar zbog povrede je i dalje izvan terena, no često ga viđamo u raznim podcastima i emisijama gdje odgovara na razna pitanja.

Neymaru su stradali ligamenti početkom prošle godine dok je još igrao za PSG. Nedovoljno spreman je potom prešao u Saudijsku Arabiju, a i tamo je doživio tešku povredu, pa je fudbaler Al Hilala i dalje van terena. U oktobru je stradao tokom meča kvalifikacija između Brazila i Urugvaja, kada su opet pokidani ligamenti koljena.

Propustio je ostatak sezone, ali propušta i Copa Americu koja je u toku. Još nije poznato kada će se bivši igrač PSG-a i Barcelone vratiti na terene.

U međuvremenu, gostujući u jednom podcastu upitan je da izabere najružnijeg fudbalera, a nije imao problem da to javno i napravi.

"Igrao sam s puno ružnih ljudi, ali uz dužno poštovanje, odabrat ću Viniciusa Juniora", rekao je Neymar, ali s obzirom da je to uradio uz smijeh, vrlo je moguće da ipak nije bio potpuno iskren i da je samo želio da "pecne" svog dobrog prijatelja i reprezentativnog kolegu.

Oglasi

Neymar imenovao budućeg fudbalskog kralja, Endrick ne može da vjeruje da to nije on

Brazilski napadač Neymar, koji je i dalje povrijeđen, upitan je da izabere koji mladi talent bi mogao biti sljedeća velika zvijezda, a interesantno da njegov izbor nije bio njegov sunarodnjak Endrick.

Endrick je ranije dogovorio transfer u Real Madrid i sa samo 16 godina postao je član brazilske reprezentacije. Smatra se jednim od najvećih talenata u svijetu, ali Neymar ga ne vidi kao sljedeću veliku zvijezdu.

On je postao tek drugi igrač u brazilskoj historiji nakon Pelea koji je zabio u uzastopnim nastupima prije nego što je napunio 18 godina, pogodivši mrežu u prijateljskim mečevima protiv Engleske i Španije.

Bivši igrač PSG-a i Barcelone, koji sada igra za Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji, stoga je sve iznenadio kada je umjesto Endricka na prvo mjesto stavio Estevaa Williana iz Palmeirasa, kluba za koji nastupa i Endrick.

Oglasi

"Mislim da je Estevao iz Palmeirasa veliki talent koji buja u brazilskom fudbalu. Mislim da će biti genij", rekao je Neymar.

Estevao, koji također ima 17 godina, pridružit će se Chelseaju sljedećeg ljeta nakon što je londonski klub dogovorio ugovor s krilnim napadačem iz Palmeirasa za oko 34 miliona eura.

32-godišnjak nije jedini Brazilac koji hvali mladića budući da bivši veznjak Middlesbrougha i osvajač Svjetskog prvenstva Branco vjeruje da je Estevao najbolji igrač kojeg je vidio u Brazilu od Neymara.

"Prošlo je dosta vremena otkako smo imali tu djecu, a Brazil ima spektakularnu generaciju. Brazil će 2026. biti vrlo jak, stići će na SP sa snagom, brzinom i kvalitetom.

Estevao, za mene, uz dužno poštovanje prema drugima, ovo je nešto ozbiljno, nešto što nikada nisam rekao, a reći ću - od Neymara, on je najveći igrač rođen u Brazilu kojeg sam gledao".

Endrick i Estevao bit će velike zvijezde svjetskog fudbala u budućnosti. Jedan u Realu, drugi u Chelseajau, a nisu ni punoljetni.

Za razliku od Endricka, 17-godišnji Estevao nije igrao za prvi tim Brazila, čak ni za U21 reprezentaciju. Ima jedino pet nastupa i tri gola za kadetsku brazilsku reprezentaciju. Ponikao je u Palmeirasu, koji ga je sada prodao Chelseaju, ali nije poznato ide li već ovog ljeta u zapadni London.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi