Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Unušić na pripremama u Sloveniji

FK Sarajevo ima novog desnog beka - Zekić doveo pojačanje iz Hrvatske

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo se sprema za odlazak na pripreme u Sloveniju, a u ovoj zemlji timu s Koševa pridružiti će se desni bek Bruno Unušić.

Nakon što je uvodni dio priprema odrađen u Sarajevu, Bordo tim će drugi dio provesti u Sloveniji.

U ovoj zemlji timu Sarajeva priključiti će s 22-godišnji desni bek Bruno Unušić koji dolazi iz ekipe Zrinski Osječko.

Ovaj mladi hrvatski fudbaler dogovorio je sve detalje ugovora s FK Sarajevo, te ćemo ga uskoro gledati u dresu bordo boje.

Rođen je u Splitu i prošao je Akademiju Hajduka, igrao za drugu ekipu ovog velikana, te bio jedno vrijeme na posudbi u Kustošiji.

Odlazi zatim u Osijek, bio je i tu dio drugog tima, posuđivan je Cibaliji, a onda je uslijedio transfer u Zrinski Osječko 1664.

Ambicije u Sarajevu su šampionske, a u Unušiću trener Zekić vidi rješenje za desnu stranu. Krase ga dobar centaršut i igra prema nazad.

Minule je sezone Unušić u Prvoj NL upisao 32 nastupa i podijelio šest asistencija svojim saigračima.

Ovome dodajmo da je upisao i jedan nastup za U16 reprezentaciju Hrvatske.

Penaranda, Tabaković i Mulalić nisu na spisku?

Sarajevo je danas otputovalo za Sloveniju, a iako zvaničnih informacija nema, nezvanične govore da u autobusu nije bilo mjesta za Penerandu, Mulalića i Tabakovića.

Ova tri igrača, prema nezvaničnim informacijama nisu na spisku putnika za Sloveniju, no svakako da treba sačekati i službenu potvrdu iz kluba.

Inače, Penaranda ima važeći ugovor sa Sarajevom do kraja maja 2026. godine i preostaje da se vidi, ukoliko se gore pomenute informacije pokažu tačnim, da li će Penaranda i FK Sarajevo uspjeli pronaći zajednički jezik kako završiti cijelu situaciju.

Ovaj 27-godišnjak je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali nikako nije uspjevao igrati u kontinuitetu pa se njegovo dovođenje može okarakterisati kao promašaj.

Adalberto Penaranda FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Kada je Enedin Mulalić u pitanju, on je bio posuđen Zvijezdi 09 s kojom je ispao iz lige, dok je Tabaković bio na posudbi u Čeliku.

Enedin Mulalić FK Sarajevo FK Zvijezda - 09 Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
8 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.