Adalberto Penaranda otpisan u FK Sarajevo?

Zekić ne računa na fudbalera iz Venecuele

Adalberto Penaranda otpisan u FK Sarajevo? · Saznajemo

Admin Čaušević

Avantura Adalberta Penarande u dresu FK Sarajevo mogla bi trajati manje od godinu dana jer kako SportSport saznaje Zoran Zekić više ne računa na usluge iskusnog fudbalera iz Venecuele. 

Nakon uvodnog dijela priprema u Sarajevu, ekspedicija Bordo kluba se priprema na odlazak u Sloveniju, a kako sada stvari stoje u autobusu neće biti Penarande.

Iskusni ofanzivni vezni je jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici, ali je njegova disciplina i profesionalan odnos pod znakom pitanja.

Zekić je poznat kao poprilično strog i autoritativan trener pa na neki način i ne čudi odluka da otpiše Penarandu koji je na Koševo stigao prošlog ljeta.

S obzirom na važeći ugovor do kraja maja 2026. godine preostaje da se vidi da li će Penaranda i FK Sarajevo uspjeli pronaći zajednički jezik kako završiti cijelu situaciju.

Ovaj 27-godišnjak je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali nikako nije uspjevao igrati u kontinuitetu pa se njegovo dovođenje može okarakterisati kao promašaj.

Oglasi

Uspio je uvezati 20 nastupa u svim takmičenjam uz samo jedan gol i dvije asistencije što je definitivno daleko ispod njegovog renomea.

Adalberto Penaranda
Adalberto Penaranda FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
FK Njanjajevo treba prijaviti SIPA-i!
0 2
zgembo.popuslic
Sve vise vjerujem da ovaj Mirvic namjerno daje ove velike ugovore pa ih onda raskida i da tu ima posla za SIPA-u. Koliko je samo doveo i otpustio igraca, trenera u svim selekcijama, ljudi u administraciji u zadnje 2-3 godine. Vjerovatno na papiru u ugovoru stoji jedna cifra a vamo se dijeli po odredjenom postotku npr pola njemu a pola potpisniku ugovora. Isti princpi vazi i za ove raskide ugovora. Isplatit cu ti toliko i toliko na papiru a poslije cemo podijelit kako se dogovorimo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi