To je valjda jasno

Šta bi bio Nikola Jokić da nije košarkaš? Imate pravo samo jednom pogađati

Edmir Škorić

Košarkaški reprezentativci Srbije počeli su s pripremama za Olimpijske igre, a predovidt će ih sjajni košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić.

Košarkaši Srbije nalaze se u Staroj Pazovi, a tamo je nastao simpatičan video, gdje su igrači redom otkrivali šta bi bili da nisu košarkaši.

Nikola Jokić je dao očekivan odgovor na to pitanje: „Bio bih konjušar“. To ne čudi s obzirom na ljubav Jokića prema konjima. Posjeduje ergelu Dreamcatcher koja se nalazi u njegovom rodnom gradu Somboru. Dosad je uložio velik novac u kupovinu rasnih grla, iako ne zarađuje prevelik novac od utrka na kojima njegovi konji sudjeluju.

Odgovori Jokićevih saigrača bili su još luđi. Filip Petrušev je rekao da bi bio teniser, a Aleksa Radanov da bi bio kuhar ili fudbalski golman.

Nokola Jović bi, kaže, da nije košarkaš bio motorista, a Aleksej Pokuševski bi bio doktor. Nikola Milutinov i Uroš Plavšić bili bi kolege u molerskom ili zidarskom zanatu, a Aleksa Avramović bi radio u prosvjeti.

Nakon okupljanja u Beogradu, prvi dio priprema košarkaške reprezentacije Srbije biće održan u Staroj Pazovi. Ovo je važan period u kojem će igrači i stručni štab imati priliku da se posveti taktici, kondiciji i uigravanju tima pred izazovne mečeve koji ih očekuju.

Srbija prvi meč u takmičenju po grupama u Lilleu igra 28. jula protiv SAD, najvećeg favorita. Tri dana kasnije biće susret s pobjednikom kvalifikacionog turnira, a 3. avgusta s Južnim Sudanom.

Očekivanja od ove generacije su velika, a sa Jokićem i Bogdanovićem u ekipi, drugačije ne može da bude.

Podsjetimo, na spisku Svetislava Pešića su se našli: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić, a Pešić je otkrio da je umesto Lučića pozvan Radanov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.