Bivša zvijezda očima ne može Dončića, Jokića i druge: "Amerika je pobijedila, ovo je američka liga"
Evropljani smetaju određenim zvijezdama (Foto: EPA)

Nick Young slavi titulu Celticsa

Bivša zvijezda očima ne može Dončića, Jokića i druge: "Amerika je pobijedila, ovo je američka liga"

Midhat Šljivak

Boston Celticsi osvojili su naslov NBA prvaka nakon što su u finalnoj seriji pobijedili Dallas Mavericske s 4-1. Zaustavili su u finalu Luku Dončića, a takav rasplet se veoma dopao nekadašnjem košarkašu Nicku Youngu.

Nekadašnji NBA košarkaš Nick Young radostan je zbog činjenice da su Boston Celticsi osvojili naslov prvaka. Ne bi mogao podnijeti da je titula otišla u Dallas i u ruke Luke Dončića.

Popularni Swaggy P ne voli strance u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, baš kao i domaćin emisije u kojoj je gostovao Gilbert Arenas. Zbog toga pobjedu Boston Celticsa smatra pobjedom Amerike.

"Amerika je pobijedila. Jayson Tatum, Jaylen Brown su to napravili za Ameriku. Isprašili su du*e Luki", rekao je Young i dodaje:

"Tako sam umoran da svi pričaju o tim strancima i s*anju. Amerika je tu. Ovo je američka liga. Nadam se da ste to vidjeli", poručio je Young.

Oglasi

Nicky Young je karijeru okončao 2018. godine nakon samo četiri odigrane utakmice u dresu Denver Nuggetsa. Prethodno je uzeo titulu s Golden Statw Warriorsima.

Karijeru je ovaj 39-godišnjak počeo u Washington Wizardsima, igrao je za Los Angeles Lakerse, LA Clipperse i Phialdelphia 76erse.

Kroz karijeri je Swaggy P prosječno bilježio 11.4 poena po utakmici, a odabran je kao 16. pik drafta.

Arenas tražio izbacivanje Evropljana

Gilbert Arenas tražio je izbacivanje evropskih košarkaša iz NBA lige. Smatra da su je potpuno preuzeli i da to više nije ista košarka.

Oglasi

"Ukinuli su agresivnu košarku kako bi se otvorili prema Euroligi. Kada su Evropljani tek počeli dolaziti, liga je za njih bila preteška i prežestoka. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima", rekao je Arenas i dodaje:

"Ovo nije američki stil igre, ovo je evropski stil. Ovo je liga tricaša koji kopiraju evropski stil igre. Žele više ovih klinaca iz Evrope kako bi mogli proširiti posao."

"Kako će ligu napraviti globalnim brendom ako je za Evropljane ona fizički prežestoka. Morali su naći način da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli preživjeti", poruka je Arenasa.

Mnogi su kritikovali Arenasa zbog ovakvih izjava, no on ima čvrst stav i ne mijenja ga. Očigledno da ima i veliku podršku.

Top Komentari

Zulfikar
Rasista, priznaj da si htjeo reci ovo je “crnacka” liga… Koji bolesnik kao da je tenis u pitanju a ne timski sport kao sto je kosarka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi