Nikola Jokić igra na Olimpijskim igrama

Stigla i potvrda

Nikola Jokić igra na Olimpijskim igrama

Edmir Škorić

Košarkaški savez Srbije potvrdio je kako će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju tokom Olimpijskih igara u Parizu i Lilleu ovog ljeta.

Muška košarkaška reprezentacija kao viceprvak svijeta igrat će na Olimpijskim igrama u julu i avgustu, a selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 kandidata.

Kandidati su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Bilo je veliko pitanje hoće li centar Denver Nuggetsa nakon naporne NBA sezone biti na raspolaganju Pešiću, ali očigledno je na kraju odlučio da se odazove na poziv i da pokuša doći do medalje sa svojim sunarodnjacima.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provjere su 5. i 7. jula protiv Nizozemske i Turske i to iza zatvorenih vrata.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lyonu, a onda će u Abu Dhabiju da igra protiv Australije 16. jula i sa reprezentacijom SAD-a dan kasnije.

U Beogradskoj areni 21. jula igra sa Japanom, a onda kreće put Lillea 24. jula.

Top Komentari

Adrian
Šanse za zlato se povećale znatno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi